Skocz do zawartości

[4000-7000zł] Rower Górski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

Poszukuje roweru górskiego w przedziale cenowym własnie 4000-7000zl , jezdził nim bede praktycznie po wszystkim , dużo po szosie ale takze na pewno lasy czy ten pagórki/podjazdy czy zjady

Rower może byc sciagany za granicy , czy tez kupiony na allegro , nie znam się teraz wypadłem z obiegu pare lat temu ,i potrzebuje pomocy od kogos kto bardziej jest obeznany w temacie , lub wie gdzie mozna kupic(np jakis zagraniczny sklep) fajny rower za dobra cene

Napisano

Jesteś jasnowidzem że dajesz koledze rower w danym rozmiarze ? Jeżeli nie wiesz ile ma wzrostu ? Ciekawe...

PS: Więc ile masz wzrostu i ile ważysz ?

Napisano

Podałem na przykład, i czy w ogóle jest ci sens kupna roweru tak wysokiej półki na twoje zapotrzebowania.

Napisano

hej

Waże 80-84kg , i mam 175 cm wzrostu ,

Co do tego czy jest sens , to kiedys sporo jezdzilem , miałem fajny rower za 2k , obozy rowerowe itp , i kumple mieli fajne rowery wlasnie takie za okolo 4-8k bardzo lekkie i zawsze marzyłem o takim rowerze :) , a teraz nie mam zadnego roweru bo ten stary mi ukradli .... wiec tak czy siak musze sobie cos kupic a jak znowu mam wydac , 2k to juz wole dolozyc drugie 2-3k i kupic cos naprawde porzadnego , te 8k to moze troszke za duzo , ale wiadomo wszystko zalezy

Napisano

to ramkę na ciebie trzeba w granicach 18-19 cali

też się waham się nad składaniem drugiego roweru XC, z tym że na częściach z najwyższej półki.

Napisano

Zależy, na pewno łatwiej utrzymać wyższą prędkość oraz łatwiej podjechać pod górkę. Co do wzrostu,  widzę młodych zawodników po ok 170-180cm wzrostu którzy jeżdżą 29er i wygrywają :)

Napisano

ja mam 185 wzrostu, miałem okazję nie raz dosiąść 29era i powiem tylko że to nie dla mnie 

hmm na 29er na płaskim łatwiej utrzymać większą prędkość ? jakoś mi się w to nie chcę wierzyć.

Napisano

To spróbuj się ścigać szosą z kołami 28 i jakimiś slickami oraz XC na 26 calowych z taką samą oponą. Oraz weźmy pod uwagę przełożenia 3 (blat 48) i 8 (zębatka 11) w obydwu rowerach. Jak myślisz kto wygra? 

Napisano

to oczywiste że MTB zawsze będzie po dupie dostawało przy szosie.

dajmy porównanie 29er kontra 26er, a nie szosówkę do 26era

Napisano

hmm, porównanie komplet 26 jest lżejszy jak 29 w dodatku do 26era są lżejsze oponki. Dużo prościej jest utrzymać w rotacji lżejsze kółeczko, przy większym kółku trzeba troszkę więcej siły włożyć żeby to kółko się obróciło. 29er to jest fajna sprawa na teren dużo lepsza trakcja jest w terenie i dużo lepiej sobie radzi na przeszkodach, ale czy na asfalcie ? musiał bym się sam na tym przekonać. 

Napisano

Hehe :) W terenie to wiadomo, można zawsze kupić opony bezdętkowe i jakieś ultra lekkie :P Tak samo koła. No ale kolega sam wybierze co woli. W zasadzie 26 calowe są trochę na lepszym osprzęcie niż 29 za tą samą cenę.

Napisano

nom fajne te rowery , a nie macie może jakis propozycji bardziej za te 4-6k zł , bo 8k to troche dużo jednak i nie wiem czy będę chciał tyle wydac , chyba zeby naprawde osprzet i rower był mega fajny i opłacalny

Napisano

nom fajne te rowery , a nie macie może jakis propozycji bardziej za te 4-6k zł , bo 8k to troche dużo jednak i nie wiem czy będę chciał tyle wydac , chyba zeby naprawde osprzet i rower był mega fajny i opłacalny

http://www.rosebikes.com/article/rose-count-solo-5-583921/aid:583923?bikevariantchanged=1#1-9kI4-9kI5-9kI8-9kI9-9kIA-9kIG-9kIH-9kII-9kIJ-9kIK-9kIL-9kIM-9kIN-9kIO-9kIP-9kIQ-9kIR-9kIS-Brdh-Brdi-Brdm-Brdn-Brdo-Brdp-Brdq

spróbuj tutaj, z przesyłką wyjdzie Ci jakieś 7000, możesz sobie skonfigurować napęd, wymienić opony, hamulce, sztycę albo gripy na Ergony. Ramy są we wszystkich wielkościach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...