Skocz do zawartości

[Amortyzator] Rock Shox Pilot - Dobór ciśnienia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam pytanie do użytkowników Rock Shoxa Pilota. Na jakich ciśnieniach jeździcie ? Wiadomo wartości podane przez producenta a to na jakich się jeździ się różnią zwykle. Większość osób podejrzewam ustawia pod siebie metodą prób i błędów także stąd moje pytanie.

Napisano

Mam wersję xc ustawiona na 80mm skoku:

U mnie przy wadze 90-95kg pompowałem "na oko" tak jak mówisz (sag 2,5cm)-zależy do jakiej kategorii wagowej się zaliczasz.

Obecnie używa go moja żona i przy wadze 60kg ten amor działa tylko gdy nie jest napompowany (sag 2cm;max ugięcie w czasie jazdy 7cm)

Napisano

Pilot jest niskociśnieniowy. Problem jest z pompowaniem bo żeby napompować te 20 psi to wskazówka ledwo się podniesie na zegarze i przy odkręcaniu zawsze coś tam ucieknie. Wie ktoś jakie jest maksymalne ciśnienie dla tego widelca?

Napisano

Dzisiaj zrobiłem serwis amortyzatora. Oczywiście wyjechałem sprawdzić czy jest poprawa w działaniu. Byłem w szoku. Po serwisie pilot połyka dosłownie wszystko. Wcześniej uginał się jak tani sprężynowiec. Regulacja ciśnienia czy powrotu za wiele nie zmieniała.Teraz pracuje świetnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...