Skocz do zawartości

[rama] Złamana pod zaciskiem

bbaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś uszkodziłem ramę podczas jazdy. Pierw pękła pod zaciskiem i odpadło mi siodło podczas jazdy. Dobrze że moja reakcja była natychmiastowa i nie usiadłem na oponie :)

Pozostaje kupno nowej a ta na złom?

Gdzieś jeśli znajdę mam gwarancję a na ramę od 2010 jeśli dobrze pamiętam jest 5 lat.

Poprawiłem załącznik.

post-144071-0-88195500-1367003127_thumb.jpg

Napisano

tak kończy się jazda z za bardzo wyciągnięta sztycą

Trafne spostrzeżenie, "limiterek" mamy tutaj już bardzo dobrze widoczny, a z tego co wiem to są to kreseczki których nigdy w życiu nie powinniśmy widzieć po zablokowaniu zacisku ;)

Napisano

Niestety ale nie znalazłem gwarancji i jest to tani rower.

Spawacz zobaczy i powie co i jak z tym zrobić może :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jak na zime będziesz zmieniał rame to nie lepiej tego nie malować? Tak czy siak, spaw będzie widoczny i sprzedać tego nie sprzedaż bo rama jeśli była spawana gdzie indziej niż tam gdzie spawy są fabrycznie to taką rame możesz sprzedać ale jako USZKODZONĄ. Jestem spawaczem i spawałem wiele razy rame roweru ale zawsze wystawiałem kwit, że ja nie biore odpowiedzialności za ewentualne wypadki. TO JEŹDZI PO DROGACH PUBLICZNYCH. Szczerze? Nie wsiadł bym na taki rower z taką ramą. :))

Napisano

Jak złamie się to poleci tylko i jedynie na złom.

Niestety ale nie mam teraz kasy i musi być to co mam przez jakiś czas.

Sztyca będzie schowana więcej niż 15cm więc to musi wytrzymać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...