bbaa Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 Dziś uszkodziłem ramę podczas jazdy. Pierw pękła pod zaciskiem i odpadło mi siodło podczas jazdy. Dobrze że moja reakcja była natychmiastowa i nie usiadłem na oponie Pozostaje kupno nowej a ta na złom? Gdzieś jeśli znajdę mam gwarancję a na ramę od 2010 jeśli dobrze pamiętam jest 5 lat. Poprawiłem załącznik.
tobo Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 Naprawić zawsze możesz - pytanie w jakim celu? Przy odsprzedaży wartość minimalna. U mnie załączniki się nie otwierają.
miti09 Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 tak kończy się jazda z za bardzo wyciągnięta sztycą
Dromik Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 tak kończy się jazda z za bardzo wyciągnięta sztycą Trafne spostrzeżenie, "limiterek" mamy tutaj już bardzo dobrze widoczny, a z tego co wiem to są to kreseczki których nigdy w życiu nie powinniśmy widzieć po zablokowaniu zacisku
Schwefel Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 Takie rzeczy się spawa. Jeżeli to Gary to ramę wymienią bez problemu.
bbaa Napisano 4 Maja 2013 Autor Napisano 4 Maja 2013 Niestety ale nie znalazłem gwarancji i jest to tani rower. Spawacz zobaczy i powie co i jak z tym zrobić może
bbaa Napisano 13 Maja 2013 Autor Napisano 13 Maja 2013 Za spawanie zapłaciłem 30zł i kupiłem długą sztycę 400mm. Jutro zadzwonię do miejscowego lakiernika czy mi to pomaluje na miejscu. Jak myślicie jaki koszt za pomalowanie tego spawu może być? Na zimę zmiana ramy będzie. https://www.dropbox.com/s/j9te2rb345xij5w/2013-05-11%2014.00.52-kopia.jpg
Szymon93 Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Jak na zime będziesz zmieniał rame to nie lepiej tego nie malować? Tak czy siak, spaw będzie widoczny i sprzedać tego nie sprzedaż bo rama jeśli była spawana gdzie indziej niż tam gdzie spawy są fabrycznie to taką rame możesz sprzedać ale jako USZKODZONĄ. Jestem spawaczem i spawałem wiele razy rame roweru ale zawsze wystawiałem kwit, że ja nie biore odpowiedzialności za ewentualne wypadki. TO JEŹDZI PO DROGACH PUBLICZNYCH. Szczerze? Nie wsiadł bym na taki rower z taką ramą. )
bbaa Napisano 13 Maja 2013 Autor Napisano 13 Maja 2013 Jak złamie się to poleci tylko i jedynie na złom. Niestety ale nie mam teraz kasy i musi być to co mam przez jakiś czas. Sztyca będzie schowana więcej niż 15cm więc to musi wytrzymać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.