Skocz do zawartości

[Korba] wymiana z fc-m311 na m590

siejak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki problem iz wymienialem korbe z shimano fc-m311 na shimano deore m590 suport wszystko ladnie pasuje do ramy i wogole ale jak jest w m590 ta rurka w srodku co przechodzi przez suport w srodku ramy to jest takjakby za krotka bo z 2 strony ta nakretka niemoze zlapac gwintu nie wiem co jest.

Rama to felt q520.

z lewej strony jest 1 podkladka z prawej 2 w ramie z lewej wchodzi do polowy rurka i na koncu niemoge dokrecic taka nakretka /

Napisano

Prawe ramię mocno wciśnij w suport, nie ma opcji żeby była za krótka  ;) Albo zmierz jeszcze raz mufę. W moim przypadku trzeba było wręcz kopnąć w prawe ramię, aby "pykło"

Napisano

Ja ma Egoista 2013 rok, mufa 68mm Korby SLXa 2011 rok. Z prawej mam dwie podkładki z lewej ani jednej i wszystko jest ok

Napisano

Optuje za wyrzuceniem jednej podkładki. To "nie książkowo", niemniej może zadziałać.
Ostatnio spotkałem się takim przypadkiem. Korba Srama, mufa 68mm i właśnie 2 podkładki po 2.5mm każda (zamiast 3szt po 2.5mm).

Sprawdź, przetestuj, zdaj relację.

Napisano

u mnie są dwie podkładki z prawej po 2,5mm. Próbowałem jeszcze dać jedną z lewej strony ale okazało się za dużo i nie dało się korby ściągnąć do kupy. Kolejna próba to po jednej podkładce na stronę, ale uniemożliwiło mi to ustawienie przerzutki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...