Skocz do zawartości

[korba] dziwny metaliczny stukot

rosol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podepnę się pod temat.

Problem podobny, dźwięk wydobywa się przy dwóch najwyższych przerzutkach. Czyli tak jakby przy mocniejszym kręceniu pedałami. I tylko podczas jazdy, na 'sucho' nic nie słychać.

Dodam jeszcze, że zaczęło się tak po jeździe po plaży. Łańcuch i korba wyczyszczone z piasku, nic to nie dało...

• Mod Team
Napisano

Masz na myśli z przodu największa zębatkę ? możliwe ze remię korby stuka o przerzutkę ( ja tak miałem ) albo łańcuch o prowadnice przy mocniejszym nacisku.

Napisano

2i regulaminu

Z tyłu. To nieco inny rodzaj dźwięku - ocieranie się łańcucha przy najwyższych biegach (3+7) już przerabiałam. Tu wystarczy, że przerzucone będzie na 2+6 i się zaczyna.

Napisano

Przeprowadziłam dziś mały test. Przy jazdach pod górkę zaczyna się chrzęst (?) od 2x4 już. Przy zjazdach - 2x6 trochę słychać. Tak samo na prostej, kiedy lekko naciskam na pedały przy 2x7.

• Mod Team
Napisano

A to nie wina piasku w łańcuchu przypadkiem ? Jeżeli czyściłaś napęd a nie zrobiłaś tego należycie dobrze, może sie tak dziać.

Napisano

Nadal bez zmian w moim przypadku, suport nówka, łańcuch i kaseta też a problem się nadal powtarza.

A tak zapytam ,smarowałeś gwint suportu przed montażem.Miałem taką historię, sam zamontowałem suport ,nie posmarowałem i stukot za stukotem.Co ja się nakombinowałem,to moje.Rozebrałem,przesmarowałem i wszystko ładnie chodzi ,do dnia dzisiejszego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...