SimonCox Napisano 22 Kwietnia 2013 Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam. Mam mały problem z doborem korby do mojego wolnobiegu (7 rzędowy, 28 zębów największa tarcza / 14 zębów najmniejsza tarcza)łańcuch posiada 116 oczek, aha i jaką dobrać tylna przerzutkę do tego wszystkiego? Co daje krótszy wózek w przerzutce a co dłuższy? I czy muszę wymienić suport przy korbie czy jeszcze nie? Jeżeli są potrzebne jeszcze jakieś inne informacje do dobrego dobrania tego napędu to proszę pisać.
lesieque Napisano 22 Kwietnia 2013 Napisano 22 Kwietnia 2013 długość wózka zależy od tego jaki masz rozstaw kasety. Jest to dokłądnie opisane w dziale dobierania napędów i ich kompatybilności. Jezeli masz już suport, to powinno być OK. ale zmierz go i napisz jakiej jest długośći, bo może się okazać, że do nowego korby będzie za krótki /zbyt długi
Mod Team michuuu Napisano 22 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2013 Jak wybierzesz korbę do do niej dobierasz suport. Celujesz w deore, alivio?
SimonCox Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Napisano 22 Kwietnia 2013 OK. Dzięki że mnie nakierowaliście jeżeli będę miał dalej jakieś problemy to odezwę się ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.