tomecz9 Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam Co może być powodem bólu ścięgna za kolanem. Boli mnie po prawej stronie mocniej, z lewej też boli ale lżej. Wczoraj zrobiłem 30 km i odczuwałem ból. W tamtym roku też kilka razy mi się to przytrafiło ale myślałem że to nic poważnego a tu znowu po zimie mnie boli. Wcześniej jeździłem na normalnych pedałach, teraz na spd. Siodełko nie jest ustawione najwyżej tzn. kolano mam w najniższym punkcie lekko zgięte. Co może być powodem? Czy ktoś może coś doradzić? No i czym to smarować?
kontooo2 Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Rozciągasz sie przed jazda na rowerze ? Moze zmień ustawienie bloków w butach ?
tomecz9 Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Napisano 21 Kwietnia 2013 Nie rozciągam. Ustawienie bloków bym wykluczył ponieważ w tamtym roku na zwyklych pedałach też tak miałem ale nie szkodzi spróbować. Czekam na jeszcze inne porady
kolarz16 Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 za kolanem w stronę uda rozumiem może mięsień czworogłowy uda ? boli tuż za kolanem czy trochę dalej ?
kontooo2 Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 Jak to możliwe ze jeździłeś w butach spd i normalnych pedałach czyli platformach ? Jeżeli tak własnie jeździłeś czyi się nie wpinałeś w pedał co za tym idzie stopa miała sporą możliwość rotacji. Teraz jak juz sie wpinasz nie ma takiej możliwości i jest praktycznie w stałym miejscu chyba ze masz pedały Crank Brothers one podobno mają większą możliwość rotacji. Proponuje zmienić ustawienie bloku może jak raz pomoże.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.