Skocz do zawartości

[szosa] Odbudowa klasyka na nowy sezon

Golota123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Muszę się gibnąć jednak jutro do piwnicy i wybić to, bo zębatki są igła, a chcę nowe korby do tego i przy okazji pytanko jakie te korby mają być? oby nie oblane plastikiem jak te :P

Napisano

Nie przypasujesz tych zębatek bo pewnie nawet nie da się ich odkręcić, jaka długość korb i jaki system jeśli chodzi o suport chcesz tam wsadzić? I tak, patrzę teraz na foty nie odkręcisz tych zębatek (chyba że chcesz to robić na patencie).

Napisano

Panie, od czego jest flex? da się nowe alu śrubki właśnie oglądam takowe tematy na alledrogo. Wszystko chce tak samo mieć jak mam teraz tylko chciałem dać nowe korby "amelinowe" wypolerowane, bo plastików nie trawię :verymad: Co do długości tak na oko to mają jakieś 20cm może 18cm i takie mi wystarczą w zupełności

Napisano

Kup całą korbę, dwa blaty, będzie dobry look i mało kombinowania, a klasycznych korb i tych z rometa jest trochę na allegro. A z blatem i wierceniem dziuur to będą przeboje żeby to zrobić symetrycznie, o ile te korby mają BCD 130 (bo o takie najłatwiej).

Napisano

Tylko że wiesz, tu masz nowe za 25 sztuka, a to nie oznacza wcale że są pewne. Do tego stalowe i się okazuje, że dwie korby ważą 1 kg a to jednak jest trochę. No ale jak ktoś robi rometa na rometa to za bardzo wyjścia nie ma.

Napisano

Spaw był dobry lecz zwykłą spawarką a jak widać jest tu mosiądz i najlepiej pospawać to palnikiem, albo migomatem. Powoli odchodzi Mi wena na babranie się z tym...

Napisano

Zapadła wczoraj decyzja, rama będzie idealnie wyspawana i wyszlifowana przez kumpla na warsztacie, jeśli będzie to wyglądało jakoś w miarę dam trochę szpachli i jak się nic nie trafi jakaś lepsza rama w przeciągu 2tyg to składam tą ramę.

Napisano

Nie lepiej ją wypiaskować aniżeli szlifować? Sporo szybciej i nie będzie ewentualnych rys na ramie.

Napisano

Jestem lakiernikiem a nie chce Mi się biegać i piaskować :P wolę sobie sam papierkiem przelecieć i zobaczyć ew. wgniotki czy są :)
Dzisiaj zakupiłem kierownice szosową w idealnym stanie za 10zł + 10zł przesyłka, jest jeszcze jedna takowa kierownica, więcej info u Mnie

Napisano

Przeróbka lampy na baterie 9v i żarówkę diodową :D Ogólnie świeci na żółto tylko aparat nie ogarnął, jeszcze tylko pomalować i będzie ładnie.
SL733521.JPG

Napisano

Ramę ma kumpel zabrać do spawania za tydzień, no chyba, że znajdę coś innego do tej pory w co wątpię :P Jak na razie nie mam czasu na rower, bo robię błotniki do garbusa no i całego garbusa w sumie też przygotowuję pod nowy lakier :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...