logistic Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Cześć. Mam problem. Około miesiąc temu miałem zmieniany napęd w rowerze: przednia, tylna przerzutka, zębatki, łańcuch. Teraz jadąc na najwyższych przerzutkach łańcuch delikatnie, ale trze mi o część przedniej przerzutki. W czym problem? Znowu serwis?
beskid Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Na przerzutce masz dwie śruby "H" i "L". Najmniejszy blat i największa koronka w kasecie śrubka "L". Największy blat i najmniejsza koronka śrubka "H". Wszystko zależy na którym blacie ociera.
Qr3ak Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Poczytać o regulacji, obrócić trochę przerzutkę na rurze podsiodłowej w lewo bądź prawo, podkręcić linkę i itd.
BananaMuffin Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Prawdopodobnie ociera o twz. "klatkę" (w sumie nie wiem jak ta część się nazywa, widziałem kiedyś angielską nazwę tej części). Na YouTube znajdziesz wskazówki jak wyregulować.
beskid Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Chyba dla większości jest jasne, że chodzi o prowadnicę.
BananaMuffin Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Przysiągłbym, że gdzieś widziałęm słowo "cage". Ale prowadnica brzmi bardzo trafnie .
Mod Team Puklus Napisano 17 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 17 Kwietnia 2013 Przysiągłbym, że gdzieś widziałęm słowo "cage". Przedawkowałeś kwejka ... Wracając do tematu, o ile manetka lewa posiada śrubę baryłkowa przy manetce, należy sie nią pobawić i ustawić tak by nie tarło. Jak jej nie ma, to niestety konieczna jest ponowna regulacja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.