Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczorajszy wypad mega udany, czerwonego szlaku pomiędzy Wlk. Raczą, a Rycerzową nie trzeba zachwalać, swoją drogą jechany od Wielkiej Raczy też jest przyjemny, ale zaskoczył mnie zielony szlak przez szczyt Muńczoła, genialny, szczególnie singlowe partie  

W takim razie chyba się mijaliśmy wczoraj na tym szlaku  :thumbsup:

Jakieś 3 km za Raczą, jechaliście chyba w piątkę.

My byliśmy w trójkę i przepuszczaliśmy Was stojąc z prawej strony szlaku. Dobrze piszę ?

Napisano

W takim razie chyba się mijaliśmy wczoraj na tym szlaku Jakieś 3 km za Raczą, jechaliście chyba w piątkę. My byliśmy w trójkę i przepuszczaliśmy Was stojąc z prawej strony szlaku. Dobrze piszę ?

hej, a bardzo możliwe. Tak byliśmy w piątkę - trzeba było krzyczeć czy my to my :)

Napisano

W takim razie chyba się mijaliśmy wczoraj na tym szlaku  :thumbsup:

Jakieś 3 km za Raczą, jechaliście chyba w piątkę.

My byliśmy w trójkę i przepuszczaliśmy Was stojąc z prawej strony szlaku. Dobrze piszę ?

To było na zjeździe w lesie po korzeniach? Wy podchodziliście? Bo kojarzę, że tam mijaliśmy jakąś ekipę :)

Napisano

Ja niestety nie patrzyłem na rowery to nie poznałem, zdążyłem tylko powiedzieć cześć :) Szlak jest genialny, pierwszy raz jechałem go w tę stronę i jest nawet chyba troszkę lepiej. Genialny jest też zjazd z Muńczoła do Ujsoł, bardzo dziki szlak i momentami single były mega wąskie :)

Napisano

Ganeralnie wydaje mi się, że na rower to tylko konfiguracja Przeł.Kotarz-Muńczoł-Ujsoły, od przełęczy można podjechać, a z drugiej strony to tak jak piszesz jedno wielkie pchańsko ;)

Napisano

Myślę nad jutrem, bo w niedzielę będzie tłok w pociągu z racji powrotów z długiego weekendu.

Trasę na lekko, wiem że już ją jechaliście :) 

Goleszów- czarnym na Małą Czantorię - Wielką Czantorię - czerwonym Soszów - Stożek - prz. Kubalonka - prz. Szarcula - podjechać nad zbiornik Wisła Czarne - i wrócić na pociąg do Ustronia wzdłuż Wisły (z racji tego że pociągi jeżdżą tylko do Ustroń Polana).

Napisano

No to jak ktoś chce zrobić taką trasę jak zaproponowałem, możemy oczywiście ją zmodyfikować, to pociąg z Katowic do Goleszowa jedzie o 5.53 (na miejscu 7.37) lub 7.55 (na miejscu 9.48)  proponował bym jednak wybrać ten wcześniejszy, ponieważ w górach największe prawdopodobieństwo opadów jest po południu, a po drugie, jak zaczniemy wcześniej, będzie więcej czasu na jazdę, lub np. jakieś dłuższe postój czy odpoczynek w ładnym miejscu, jak pogoda będzie łaskawa :) 

Napisano

Myślę nad jutrem, bo w niedzielę będzie tłok w pociągu z racji powrotów z długiego weekendu.

Trasę na lekko, wiem że już ją jechaliście :)

Goleszów- czarnym na Małą Czantorię - Wielką Czantorię - czerwonym Soszów - Stożek - prz. Kubalonka - prz. Szarcula - podjechać nad zbiornik Wisła Czarne - i wrócić na pociąg do Ustronia wzdłuż Wisły (z racji tego że pociągi jeżdżą tylko do Ustroń Polana).

Trochę mało km wyjdzie. Według tego co napisałeś to jakieś 55km ,z czego 20km po asfalcie. Jak już tak wczas rano jechać to przynajmniej te 70-80km cza zrobić :thumbsup:

Napisano

5.53? Jak żyć?

Ja jestem za tym późniejszym :)

Ja też za późniejszym. Czasu spokojnie nam wystarczy .

Ja bym jeszcze z Wisły Czarnej pojechał niebieskim na Baranią :woot: (nie jechałem nim jeszcze). Następnie Malinowska Skała,czerwonym na Salmopol, czarnym na Stary Groń ,zielonym zjazd do Brennej i asfaltem do Ustronia. Wyjdzie jakieś 70km z czego 15km asfalt.

Napisano

Ja bym się pisał, ale końcówkę bym lekko zmodyfikował i zahaczył o Szarculę i Stecówkę ;)

Pociąg też wybrałbym późniejszy ;)

Ja bym jeszcze z Wisły Czarnej pojechał niebieskim na Baranią :woot: (nie jechałem nim jeszcze).

Chyba mało kto nim jechał w tą stronę, bo to raczej odcinek zjazdowy ;)

Napisano

Możemy w sumie pojechać ten kawałek pod Szarculę i Stecówkę skąd wrócić czarnym w stronę Jez. Czerniańskiego i dalej do Ustronia. 

Może być późniejszy pociąg, ale pewnie będzie ciasno. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...