Skocz do zawartości

[ Buty] SPD do 250-300zł

kalibra

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Postanowiłem wymienić zwykłe pedały na SPD. Dłuższy czas przeglądałem forum i podjąłem decyzję co do pedałów, będą to najpewniej Shimano PD-M540. Został większy problem z wyborem butów. Budżet jaki chce przeznaczyć to granice 250-300zł. W tej kwocie zamykają się szeroko polecane na forum SH M-087 jednak osobiście mi jakoś średnio one podchodzą, sugeruje się samymi zdjęciami bo nie widziałem ich w realu.

Co sądzicie o tych butach?

http://www.mudserwis.com/buty-spd-mtb-exustar-esm333k-rozm44-p-3723.html

Ewentualnie co byście polecali w  tej kwocie? Jeśli byłoby warto to trochę mógłbym dorzucić do tego co wstępnie założyłem.

Dodatkowo jakie sklepy internetowe byście polecili do szukania bucików bo w Białymstoku nie ma za wielkiego wyboru aczkolwiek w najbliższym czasie odwiedzę wszystkie większe sklepy.

Pozdrawiam

Napisano

za około 250 mavic, modelu nie pamietam, szare z zygzakiem z boku. bardzo wygodne, dobra wentylacja. blok nie wystaje spod buta. ogólnie-jestem zadowolony

Napisano

M087 to model zeszłoroczny i ciężko było go dostać w moim rozmiarze. Ale udało mi się dostać M088 za 280zł w Poznaniu właśnie. Uprzedzam, że buty Shimano lepiej jest przymierzyć w stacjonarnym sklepie bo wypadają numer większe! Jak dla mnie to są to rewelacyjne buty za tą cenę ! ;) Z tańszych i jeżeli nie zależy Ci na klamrze, to mogę też polecić XC30 z trzema rzepami.

Napisano

Zapomniałem właśnie dodać że klamra musi być koniecznie. Jutro wybiorę się na przymiarki ale pewnie zbyt wielkiego wyboru nie będzie, postaram się dobrać swój rozmiar u danych producentów i kupić coś w sieci. I pewnie koniec końców będą te M088 coś czuję. A jakie sklepy byście polecali do zakupu?

Tak w ogóle dzięki za szybkie odpowiedzi.

Napisano

Ja mogę osobiście polecić rowertour.com z Bydgoszczy. Już sporo u nich robiłem zakupów i nigdy problemów nie było. Raz mi się zdarzyło, że nie mieli akurat torby podsiodłowej na stanie i mimo że nie poinformowali mnie o tym, to zwrot kasy był prędzej na koncie niż przesyłka z resztą rzeczy ;) Duży asortyment, szybka i tania wysyłka (kurier Siódemka-13zł) o wszystkim informują na bieżąco i wszystko przychodzi na czas no i jak dla mnie, to atrakcyjne ceny ale to jest tylko moja subiektywna ocena ;)

Napisano

Też szukam butów w podobnej cenie, co sądzicie o takich

Northwave Lizzard PRO

http://allegro.pl/show_item.php?item=3158613100&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

I czy lepiej kupić takie sportowe czy bardziej turystyczne? W zeszłym roku zrobiłem 3000km w sezonie, w tym będzie podobnie, wycieczki w granicach 40-100km

Napisano

Ja mogę osobiście polecić rowertour.com z Bydgoszczy. Już sporo u nich robiłem zakupów i nigdy problemów nie było. Raz mi się zdarzyło, że nie mieli akurat torby podsiodłowej na stanie i mimo że nie poinformowali mnie o tym, to zwrot kasy był prędzej na koncie niż przesyłka z resztą rzeczy ;) Duży asortyment, szybka i tania wysyłka (kurier Siódemka-13zł) o wszystkim informują na bieżąco i wszystko przychodzi na czas no i jak dla mnie, to atrakcyjne ceny ale to jest tylko moja subiektywna ocena ;)

Co do sklepu rowertour sam osobiście też mogę polecić, kupiłem u nich sporo części składając ostatnimi czasy rower, m.in. hamulce shimano M596 za 384zł i pare innych rzeczy, wysyłka i cała reszta równie ok.

Wracając do głównego tematu zostają póki co

http://www.mudserwis.com/buty-spd-mtb-exustar-esm333k-rozm44-p-3723.html

http://rowertour.com/shimano-sh-m088-buty-mtb-spd-czarne.html

tylko pojawił się kolejny problem czy może warto dołożyć do tych?

http://allegro.pl/buty-rowerowe-spd-mtb-louis-garneau-monte-promocja-i3171364057.html

http://rowertour.com/sidi-tork-buty-rowerowe-spd-czarne.html

?

Napisano

BOA nie może być? 

Co mam rozumieć przez BOA? Jak mówiłem zaczynam a raczej chcę zacząć przygodę z SPD i w tym temacie jestem laikiem...

Napisano

Jeżeli zaczynasz z SPD, to nie przepłacaj zbytnio za buty. Mnie też ograniczał budżet 300zł i zdecydowałem się ostatecznie na M088 właśnie, dlatego też te buty mogę z czystym sumieniem polecić jako pierwsze buty SPD. Wygodne, dobrze trzymają a i wentylacja jest w miarę ok.Tyle mogę powiedzieć po ok. 400km jazdy w tych butach. Oczywiście decyzja należy do Ciebie ;)

Napisano

Wygodny patent to prawda ale nie wiem jak by się sprawdził w praktyce, po za tym nie spotkałem ciekawych butów z tym systemem w cenie do 300zł.

Dochodzę do wniosku że chyba nie ma co kombinować i brać te M088, cena 277 wydaje się być bardzo przyzwoita, najwyżej wziąłbym u nich od razu pedały M540 to i wysyłka byłaby gratis.

Chyba że ktoś ma jakieś inne ciekawe propozycje jeszcze?

Napisano

Hej,

kolega wyżej dobrze Ci doradza, jeżeli tylko wizualnie podpasują Ci te LAKE z systemem BOA i będzie twój rozmiar to nie masz się co zastanawiać, prawdziwa skóra, w pełni karbonowa podeszwa, regulacja BOA ( chyba na 29er był gdzieś kiedyć test - sprawdza się super ), zniżka z 499 na 189. Ja kupiłem rozmiar 28 ( cena 219PLN ). Żadne do 300zł nię będą tak porządne jak te.

Pzdr

Napisano

Miałem już kilka par butów i powiem tak:

Po przesiadce z 3 rzepów (M077) na klamrę + 2 rzepy (Northwave Revenge Carbon) nie odczułem jakiejś specjalnej różnicy w trzymaniu stopy. Za to jak do mojej kolekcji dołączyły buty z BOA (Specialized S-Works MTB)  zrozumiałem co to jest trzymanie. But po "zawiązaniu" idealnie dopasowuje się do stopy, czuję się w nich jak by były szyte specjalnie dla mnie. 

Nie takie straszne te rzepy jak je malują ;)

Napisano

Najważniejsze to podaj profil jazdy/ treningu!

Po co w ciemno podajecie mu przykłady butów skoro może okazać się że on będzie jeździł po bułki do sklepu, albo z panienką po parkach, albo na torze kolarskim.

Do każdego z tych przzypadków trzeba dobrać inny rodzaj butów.

Napisano

Najważniejsze to podaj profil jazdy/ treningu!

Po co w ciemno podajecie mu przykłady butów skoro może okazać się że on będzie jeździł po bułki do sklepu, albo z panienką po parkach, albo na torze kolarskim.

Do każdego z tych przzypadków trzeba dobrać inny rodzaj butów.

Co do profilu jazdy to powiedzmy że rekreacyjne MTB, także z panienką po parku też się może kiedyś zdarzyć :icon_wink: Niestety tych butów z systemem BOA jest mało(mówię cały czas o kwocie jaką podałem w temacie), a z tych Lake proponowanych wcześniej nie ma rozmiaru także zostaje 'klasyczne' rozwiązanie. Powoli skłaniam się do tych M088 bo nic lepszego w tej cenie (dostępnego) nie widzę.

Napisano

Co do profilu jazdy to asfalt/las bo do lasów mam około 10km. Wydaje mi się, że na sam początek przygody z spd to te Shimano M088 będą w sam raz. 

Byłem ostatnio w sklepie i przymierzałem je i zastanawiam się czy noga w bucie ma mieć parę mm luzu czy ma być dokładnie dopasowane ??

Uwaga!

Ci którzy chcą kupować M088 to polecam iść do sklepu bo rozmiary są  z kosmosu. Na co dzień chodzę w butach o nr 43-43,5 a M088 muszę mieć 46. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...