Skocz do zawartości

[platformówki] pomoc w wyborze

michael26

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

VP-559 :thumbsup:. Używam ich w fr i są świetne. Noga jest jakby przyklejona do nich. Wymienne piny są bardzo przydatne. Te modele bez wymiennych pinów to lipa ponieważ po roku już ich nie ma. Jak dla mnie VP-559 mają dwa minusy: są zabójcze dla butów i schodzi z nich lakier.

Napisano

Chciałbym platformówki, które nie zniszczą butów :D

I tutaj pojawia się paradoks. Platformy z wykręcanymi pinami świetnie trzymają buta ale go trochę niszczą. Platformy które ni zniszczą Ci buta, bardzo słabo trzymają noge na swoim miejscu, po prosu śliska CI się noga. Mają odlane piny, nie wykręcane.

Ja używam Prodigy PROtheine PROdigy_PROtheine_pedals.jpg

Świetnie spełniają swoją rolę i noga nawet nie waży się ruszyć na platformie. Są godne polecenia :)

A jeśli chodzi o te które wyminiłeś, to zdecydowanie propozycja od Dartmoor'a ( http://allegro.pl/dartmoor-stream-dh-fr-dirt-street-2013-i3140521233.html )

Pozdrawiam :)

Napisano

A ja od siebie polecę platformy NS Aerial użytkuje je drugi sezon i bardzo sobie chwale :P są sto razy lepsze niż zwykle platformy bez pinów, co do niszczenia butów to nie zauważyłem takiego zjawiska :) poza tym maja bardzo fajne kolorki ale to tylko tak na marginesie ;)

Napisano

Sam mam takie i powiem Ci, że but trzyma się w nich doskonale, ale farba schodzi niemal przy każdym obtarciu. Z resztą co będę mówił, pokażę: (przebieg ok. 6.300 kilometrów)

pinyjpg_nhpsnwq.jpg

I z góry mówię, że jeżdżę raczej ostrożnie. Częściej w lesie, a w większości ubytki pochodzą od uderzeń w beton. Jakbym jeździł tylko po mieście nie byłoby opcji, żeby jeszcze choć ślad niebieskiego został :D 

Napisano

Jeżeli nie zależy Ci na wadze, VP-559 lub VP-55. Noga trzyma się ich jak przyklejona. 

@Ds80 Pedały rzecz nabyta. A z betonem każde przegrają. Zresztą, po takim przebiegu mają prawo pokazać zużycie.

Napisano

Też polecam Vp.(te z wykrecanymi pinami) Mam  je już niemal 7 lat w moim mtb i powiem Ci, że są nie do zajechania (Założyłem sobie je również do roweru szosowego). A co do niszczenia obuwia, nie zaobserwowałem takowego działania (jednak nie polemizuję z tym). Mają b. dobry stosunek ceny do jakości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...