errwin Napisano 19 Kwietnia 2015 Napisano 19 Kwietnia 2015 Cześć, Mam prośbę do "lokalesów" z tego regionu. Czy mógłby mi ktoś dać link na google.maps lub bike.map z wytyczoną trasą z Dębieńska na hołdę Szarlotę w Rydułtowach. Jestem z Katowic i mam opanowany dojazd mieszany z przewagą terenu właśnie do Dębieńska gdzie wylatuję z lasu naprzeciwko hołd na ul.Odrodzenia. Potrzebuje abyście wskazali mi najkorzystniejszy dojazd (niekoniecznie najkrótszy) z jak największą ilością trasy w terenie. Jeżeli dałoby się w tą trasę wpleść jeszcze inne "do wjechania" hołdy z Waszego pięknego regionu to bardzo chętnie zapuszczę się tam na dłużej. Dziękuję
Gość Napisano 22 Kwietnia 2015 Napisano 22 Kwietnia 2015 jak chcesz teren to wyjdzie troche na okolo , choć i tak nie da się całkowicie uniknąć asfaltu nie wiem czy da się rysować ręcznie po tym mapach więc tak na szybko z głowy, to z dębieńska żółtym (chyba) do leszczyn, potem żółtym do rybnik-kamień, niebieskim na rybnik-stodoły, potem do zebrzydowic https://www.google.pl/maps/dir/50.1249496,18.5056353//@50.126848,18.501215,14z gdzieś w tym miejscu odbijasz w prawo do lasu i cały czas prosto aż z niego wyjedziesz, przy torach powinien się pojawić czerwony do czernicy a stamtąd już bardzo blisko do rydułtów
Gość Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 jacyś chętni na jutro lub niedzielę, na jakąś małą traskę w godzinach 11-12 ?
Maximax Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 Ja niestety weekend cały pracuję 6-14. Polecam grupę na Facebooku "Na rower w Rybniku" i "Rowerem po Śląsku". Na tej pierwszej grupie ktoś był chętny na Rudy jechać z rybnickiego rynku.
marrik Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 Teraz piszecie. Wczoraj akurat byliśmy w Rudach. Z centrum czarnym szlakiem , przez Nowiny, tamę, na parowozownię i klasztor.
Gość Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 to jutro można pojechać gdzie indziej lol , tras Ci u nas dostatek
marrik Napisano 6 Czerwca 2015 Napisano 6 Czerwca 2015 Chodzi o to, że można bylo jechać większą grupą a tak to tylko w trójkę się jechało. Niestety ten weekend odpada, dzis remont, jutro impreza rodzinna.
loles Napisano 8 Czerwca 2015 Napisano 8 Czerwca 2015 Ja ttez jestem za jakąś fajną wycieczką. Nie mam zbytnio wyczynowego roweru tylko starego sztywniaka, ale to akurat mi w niczym nie przeszkadza. Brak Amora jest przyjemniejszy:P
Gość Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 to może ktoś reflektowałby na Rychlebskie Ścieżki w przyszłym tygodniu ? W zależności od potrzeb 1+ dni. Niestety nie dysponuję pojazdem do przewozu rowerów.
rozzobike Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 U mnie wchodzą w grę tylko weekendy, i to tylko jednodniowe wypady. Transport miałbym do zaoferowania. Zastanawiam się za 3-4 tyg nad wyjazdem jakby się chętni zebrali. Pytanie cży dzis (czwarek) jakąś runda po RB, że wskazaniem na 20:00-22:00?
Gość Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 może być i w weekend, jakby odpowiednio wcześniej wyjechać, to może być i jeden dzień, nigdy tam nie byłem, nie wiem ile tam tego jest do przejechania za 3-4 tygodnie, to już nie będe miał urlopu, chyba że też masz na myśli weekend do piątku wieczorne rajdy odpadają
rozzobike Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Autem jedzie się jakies 2 h. Bylem raz rok temu, tras do zjechania na dwa dni ale takich ciekawych do "przejechania" jest 3-4. Można się zoorganuzowac w 2-4 osoby lub na więcej aut i będzie weselej. Dobrze byłoby jakąś ekipę z RB sklecic, poznać kto jak jezdzi i się wybrać. To nie są sciezki na niedzielną jazdę wieć jak jechac z kimś to trzeba wiedzieć cży nie zabije na pierwszej trudności.
Gość Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 sądząc po aktywności w tym wątku, to pewnie cały autobus nazbieramy
Nugosz Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Ja jestem jak najbardziej chętny na Rychleby, tylko no właśnie to nie są niedzielne ścieżki ;-) nie licząc jednej. Ogólnie trzeba sobie urządzić jakiś przejazd po Rbk i okolicach w więcej osób. Dla mnie codziennie w okolicach godziny 16 i w górę pasuje. Także śmiało możemy się zgadać.
rozzobike Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Jak cos to w tygodniu jeżdże 3-4 razy zwykle po 18:30. Chętny bylbym nawet na jazdę po zmroku jak ktoś ma chęć ( i sprzęt oswietleniowy) poza tym w weekendy zawsze się udaje. Wieć może jakiś neutralny termin dla ogółu...np niedziela 8:00, 9:00 start tak poznawczo na 2 h??
Nugosz Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 To niedziela 8:30 - fontanna przy Bazylice? 2h to tak w sam raz będzie O ile nie okaże się że w góry/Rychleby czy coś podobnego nie skocze - ale to odpowiednio wcześnie dam znać.
Nugosz Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 U mnie już się zmieniło :-/ Miałem nieprzyjemne OTB - skutek wybitny bark, parę siniaków. Niestety ale najbliższe 2 tygodnie raczej rower będę tylko oglądał :-/
Nugosz Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Balaton we Wodzisławiu. Na dodatek nie na swoim rowerze i pierwszy raz na 29''. Nie wyczułem roweru i trochę za bardzo przycisnałem, za głupotę i brawure się płaci.
rozzobike Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 właśnie ten balaton mi chodzi po głowie, niedługo powinien być też tam wyscig wiec można by przy okazji poznać trase ....
Gość Napisano 4 Lipca 2015 Napisano 4 Lipca 2015 wracając do aktywności na forum mijałem dzisiaj grupę rowerzystów, w zeszłym tygodniu też, nie wiem czy to ta sama, ale na oko ze 20 osób, zakładam że nie są z rybnika ale można?... można
rozzobike Napisano 4 Lipca 2015 Napisano 4 Lipca 2015 Haha, chyba mijales imprezę integracyjna Urzędu Miasta, dzis mieli rajd. Ja też regularnie spotykam 1-2 sztuki mtb w okolicach lasu Krolewiok....może są tu obecni??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.