szabat123 Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Wiem, że pewnie było dużo tematów, ale chciałbym móc prwoadzić rozmowe na ten temat, żeby wszystkiego się dowiedzieć wedle własnej ciekawości. Waże niewiele, bo 55kg. i chciałbym kupić hamulce, lub hamulec. Kwota ~300zł, za taka dałoby się wyrwać komplet Trailów? Oczywiście używane. Są awaryjne? Bedą dobre na FR, tj. nierówny teren, hopy, górki, bandy itd? Jak przy tych 55kg będa działać?
matis1906 Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Witaj Składa się tak że jestem właścicielem Trailów. Jasne że da się za 300złotych upolować komplet. Pytanie tylko w jakim stanie , jeżeli jesteś cierpliwy i masz instynkt do wyłapywania okazji to oczywista sprawa że da się trafić za te 300zł na sprawny model. Przy Twojej wadze to one będą używać 20% swoim możlwości , bo siła jest naprawdę duża . Generalnie Twoja waga załatwia sprawę , jesteś tak lekki że w każdym terenie wydają się być dla Ciebie odpowiednie. Mają też swoje wady , modulacja , trzymanie ciśnienia , luzy na klamkach. Póki co mojego egzemplarza trzyma się ta najmniej uciążliwa czyli brak modulacji . dobrego wyczucia kiedy hamulec "bierze". Ale jak już gdzieś pisałem da się to z czasem wyczuć. Jeżeli jesteś zdecydowany kupić tylko Traile to szukaj rozważnie , nie kupuj pierwszego tańszego modelu. Uwierz mi że za 300zł można trafić coś bardziej niezawodnego , mówię to mimo że jestem ich właścicielem i jestem zadowolony. Po prostu nie są niezastąpione Pozdrawiam
szabat123 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Napisano 8 Kwietnia 2013 Witaj Składa się tak że jestem właścicielem Trailów. Jasne że da się za 300złotych upolować komplet. Pytanie tylko w jakim stanie , jeżeli jesteś cierpliwy i masz instynkt do wyłapywania okazji to oczywista sprawa że da się trafić za te 300zł na sprawny model. Przy Twojej wadze to one będą używać 20% swoim możlwości , bo siła jest naprawdę duża . Generalnie Twoja waga załatwia sprawę , jesteś tak lekki że w każdym terenie wydają się być dla Ciebie odpowiednie. Mają też swoje wady , modulacja , trzymanie ciśnienia , luzy na klamkach. Póki co mojego egzemplarza trzyma się ta najmniej uciążliwa czyli brak modulacji . dobrego wyczucia kiedy hamulec "bierze". Ale jak już gdzieś pisałem da się to z czasem wyczuć. Jeżeli jesteś zdecydowany kupić tylko Traile to szukaj rozważnie , nie kupuj pierwszego tańszego modelu. Uwierz mi że za 300zł można trafić coś bardziej niezawodnego , mówię to mimo że jestem ich właścicielem i jestem zadowolony. Po prostu nie są niezastąpione Pozdrawiam Inne też wchodzą w gre, w sumie wszystkie możliwe ;p
ugupu Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Przy twojej wadze to mechanieczne Avidy bb7 z klamkami sd7 dadzą radę. Hayesy będą bardzo zero-jedynkowe. klamki http://allegro.pl/klamka-avid-speed-dial-7-sd7-2012-i3122865178.html zacisk http://allegro.pl/hamulec-disc-g2cs-avid-bb7-przod-tyl-180mm-2013-i3124550108.html Pozdrawiam
szabat123 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Napisano 9 Kwietnia 2013 A M595 ? Aktualnie mam Aurgia Comp. Shimano są lepsze, dadzą radę?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.