Skocz do zawartości

[Przerzutka przednia] Jaka przerzutka do korby 48-38-28T Acera FC-M311 z tyłu 7 biegów

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam w rowerze korbę Acera FC-M311 170mm 48-38-28T http://www.cyklotur.com/czesci/mechanizmy-korbowe-wklady-suportu-napinacze/rowerowe-mechanizmy-korbowe/mtb-trekking/p,mechanizm-korbowy-acera-fc-m311-shimano,40390.html

Z tyłu kasetę 7biegową (w przyszłości może zmienię na 8).

I teraz szukam przerzutki do przodu, ciąg dolny, obejma 28,6mm. Kupiłem kiedyś używaną: Deore LX FD-M550. Tylko zastanawiam sie nad nową. Jeszcze jej nie montowałem, ale czy ta przerzutka będzie pasować do ww korby?

Jeszcze znalazłem nową FD-M311 http://www.cyklotur.com/czesci/przerzutki-manetki-i-klamkomanetki/przednie-przerzutki-rowerowe/mtb-trekking/p,przerzutka-przednia-fd-m311-shimano,45974.html

Co o niej myślicie? A może coś innego zaproponujecie?

• Mod Team
Napisano

Ten altus zły nie jest, i w zasadzie ciężko będzie znaleźć coś lepszego na tą średnice bo to już nie używany standard. Ten LX 550 jeżeli nie posiada luzów to bym go zostawił. A do korby pasować będzie.

• Mod Team
Napisano

Nie zużycia tylko używania, nie patrz na to ze prowadnica jest porysowana tylko czy ma luzy, czyli czy sie telepie i działa precyzyjnie.

Napisano

No prowadnica jest troche zdarta przez łańcuch, na porysowania nie patrzę. A jeśli chodzi o luzy to nie ma w ogóle, jest idealna. Mam porównanie do innej przerzutki, która lata chyba na wszystkie strony. Ta jest idealna, w ogóle nigdzie się nie rusza :teehee:

Zamontuję tą przerzutkę i zobaczę jak biegi będzie mi zmieniać :)

Napisano

A może tak na zapas kupić? Skoro 28.6 to nie jest standard to w przyszłości będę miał problem kiedyś jak ta się popsuje :o

• Mod Team
Napisano

To jest standard ale już niemal nie spotykany, ale można kupić 34,9 z reduktorem na 28.6 wiec sie nie przejmuj za bardzo :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...