encepence20068 Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam, wiosna nadeszła, rower odśniezony, tylko jedna sprawa niedająca mi spokoju. JUż w zeszłym roku zbierałąm się do tego ale jakoś mało jeździłam i odpuściłam. Do rzeczy, posiadam rower damski Kands Maestro '17, wygląda dokładnie tak http://img16.allegroimg.pl/photos/400x300/30/03/61/07/3003610730 Chciałabym minimalnie skrócić ramę poprzez wymianę mostka. Wiem jakie to niesie konsekwencje, rower będzie bardziej 'czuły' , pozycja bardziej wyprostowana , inne prowadzenie. Długość obecnego mostka czynosi 13 cm, szczerze mówiąc nie wiem jak dobrać nowy mostek. Zdecydowanie bardziej wolę kupić mostek przez internet. Nie będę zbyt rozrzutna, nie jest rower najwyższych lotów, czy cena około 30-40 zł jest akceptowalna czy nie kupię nic sensownego? Myślę o mostku regulowanym gdyż na krótsze jazdy 'koło domu' daje mi to komfort wyprostowanej pozycji ciała, a na wypady w teren mogłą bym nieco pochylić. Dobre rozwiązanie? Może mi ktoś powiedzieć co zmierzyć aby dokonać dobrego zakupu? I jeszcze jakiej długości ten mostek powinien być aby jak najabarzdiej go skrócić ale nie zrobić sobeie krzywdy? Jazdy ekstremalnej nie praktykuję więc raczej bardzo krótki nie wskazany? Z wymianą sobię poradzę, pozostaje tylko kwestia zakupu.
bruce95 Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Do ustalenia długości mostka możesz wykorzystać tą stronę. Przyda Ci się pomocnik, poziomica, centymetr krawiecki i znajomość języka angielskiego oraz pisma obrazkowego.
encepence20068 Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Napisano 7 Kwietnia 2013 Do ustalenia długości mostka możesz wykorzystać tą stronę. Przyda Ci się pomocnik, poziomica, centymetr krawiecki i znajomość języka angielskiego oraz pisma obrazkowego. Dzięki, teraz już nie mam żadnych wątpliwości ;]
bruce95 Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Skoro tak, to bardzo się cieszę że mogłem pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.