outta82 Napisano 10 Maja 2013 Napisano 10 Maja 2013 Siemka, śledziłem wątek już jakiś czas. Świetna miejscówka. bardzo schludnie wszystko wygląda. Ale...nie można wynająć np. pokoju? Jak bym chciał przyjechać z żonką i 2 małych dzieci to muszę od razu cały domek brać? Przemyśl to z tymi miejscami? Jak i wyżej popracuj nad stronką, fotki ładne, ale mało i ogólnie skromnie to wygląda. Koniecznie pamiętaj sfotografować pierwszych klientów i wstawić fotki np. przy grillu lub ognisku, jak myją rowery itp. Życzę powodzenia, a jak zmienisz politykę wynajmu to może i do zobaczenia Pozdrawiam
segate Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Moja sugestia zakładka : Izerski Zakątek->Gospodarstwo zmień zdjęcie bo wygląda bardzo pesymistycznie. Możesz dodać jakaś galerie na forum. Jak uda mi się zebrać ludzi podczas wakacji to zapewne odwiedzimy ten zakątek. I jak to u mnie mówią; "Niech ci sie darzy"
dzieniol Napisano 11 Maja 2013 Autor Napisano 11 Maja 2013 Teraz kilka pytań... 1. Myślałem o tym, ale może za jakiś czas jak pędzie komu ją robić. Stół jest stabilny 2. 6 osób jest to ilość do wygodnego mieszkania w domku. @outta82 A nie wolisz mieć całego domku dla siebie? Nie musisz się martwić o to czy łazienka jest wolna i czy na kuchence ktoś inny akurat nie robi sobie jajecznicy;) @segate Przyłapałeś mnie. Zdjęcie miało być zmienione, bo jest sprzed 3 tygodni kiedy dopiero zszedł śnieg To jest sprzed dwóch dni. Lepsze? Prowadzenie strony jest dla mnie nowością. Jest masa rzeczy których nagle trzeba się nauczyć. Co najważniejsze cały czas pracuję, poprawiam i ulepszam. Dzisiaj pada także z roweru nici. Pewnie posiedzę nad zdjęciami albo przygotowaniem tras
outta82 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 @outta82 A nie wolisz mieć całego domku dla siebie? Nie musisz się martwić o to czy łazienka jest wolna i czy na kuchence ktoś inny akurat nie robi sobie jajecznicy;) Heh, pewnie że bym wolał, ale...na pewno nie zdecyduję się na coś takiego ze względu na koszt. To tak jak by płacić dodatkowo za puste i niewykorzystane pokoje. A nie mam problemu z wspólnym gotowaniem Dodatkowo, wiesz, żonka i dzieci wszystko pięknie, ale fajnie było by spotkać w domku innego rowerzystę na wspólne wypady. A ekipę nie zawsze można zebrać. No nie wiem, opcja cały domek dla ekipy lub osobno pokoje dla mniejszej ilości osób, np. 2 lub rodzinka z dzieckiem wydaje się sensowne. Nie zawsze trafi się cała ekipa którą będzie stać na wynajęcie całego domku. Myślę że szybciej zbierzesz komplet "pojedyńczo". Ale oczywiście czas pokarze, przecież dopiero zaczynasz i na pewno z biegiem czasu będziesz weryfikował, zmieniał i dostosowywał do optymalnych warunków. PS. Mocno rozreklamuj że jesteś blisko Singla pod Smrkiem, to powinno przyciągać jak magnes Powodzenia
dzieniol Napisano 11 Maja 2013 Autor Napisano 11 Maja 2013 Jakbyś nie miał ekipy do jazdy to może akurat ja będę miał czas O Singlu wiem, korzystam i zachwalam wśród znajomych. Na stronie jest opis rowerowego świeżaka właśnie stamtąd. Też wróciła zadowolona
segate Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Z początku może(nie musi) być mało ludzi, ale na pewno zadziała system domina (jeden poleci drugiemu ten trzeciemu itd) i będzie z górki. Masz jakieś alternatywne źródło dochodu poza sezonem ?
EpicPoznan Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 nie bardzo wiem jak rozwiązać problem trzymania roweru. Kitranie sprzętów za 10-20tys w ogólnodostępnym (nawet dla gości) pomieszczeniu mnie nie satysfakcjonuje, może dobrze zabezpieczone pokoje z miejscem na rower lub otwieranie/zamykanie rowerowni tylko przez pracowników
dzieniol Napisano 13 Maja 2013 Autor Napisano 13 Maja 2013 @ Epic. U mnie klucz do rowerowni masz Ty jako głowa Twojej ekipy i gospodarz Izerskiego Zakątka. Domek jest takich rozmiarów, że jesteście w tym momencie jedynymi gośćmi. Jest to chyba najlepsze rozwiązanie
Szymon93 Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Wspaniały pomysł a co do "wymagań" to mam kilka już wspomnianych wyżej. Osobiście wolę spać na słomie byle by mój rumak był bezpieczny. Jeśli chodzi o zaopatrzenie to kilka narzędzi i miejsce do serwisowania rowerów np. stojak rowerowy serwisowy Wspomniane wcześniej BEZPIECZEŃSTWO naszych rumaków. p.s uwierz, będę pierwszym klientem
segate Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 A co jak by się 2 ekipy ludzi na siebie nałożyły ? np 2 x 3 osoby ?
EpicPoznan Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 dla mnie ideał to wejście z rowerem do pokoju, a to da się zrobić (brak wykładzin etc)
robertrobert1 Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 Cześć, Mam w bardzo bliskich planach przekształcenie zwykłej agroturystyki w miejsce, w którym rowerzysta będzie czuł się dobrze. Dlatego jestem bardzo ciekawy, czego oczekujecie od miejsca, w którym śpicie podczas rowerowych wypadów - od strony zaplecza rowerowego. Lokalizacja jest świetna, w górach, wystarczy wyjść przed bramkę i już jest się na oznaczonych trasach rowerowych. W miarę blisko na start paru maratonów w tym sezonie Strona domku już powstaje. Mam zamiar wrzucić na nią tracki własnych wycieczek, mapki i może jakieś rowerowe aktualności z regionu. Mam już parę pomysłów, póki co ich nie zdradzam Czekam na Wasze propozycje! Od rowerowego noclegu oczekuję... ciszy, dostępu do wody, gładkiego miejsca pod namiot i braku zabudowań w zasięgu zwroku. Ot po prostu na wypadach rowerych nocyję zawsze na dziko. Jednak gdybym nocował w domku to oczekiwałbym mozliwości wstawienia do do pokoju. Opcja wciskania między łóżkami odpada. O wiel sensowniejsza byłaby opcja obszernego przedpokoju.
EpicPoznan Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 dodam, że byłbym w stanie zapłacić więcej za odpowiednią kwaterę, też z tego względu że wyjazdy na rower są z reguły krótsze
dzieniol Napisano 17 Maja 2013 Autor Napisano 17 Maja 2013 A co jak by się 2 ekipy ludzi na siebie nałożyły ? np 2 x 3 osoby ? Kto pierwszy ten lepszy Dla gości zawsze dostępny jest cały domek, niezależnie od tego w ile osób przyjadą.
segate Napisano 17 Maja 2013 Napisano 17 Maja 2013 To trzeba będzie liczyć na gościnność juz zakwaterowanych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.