bandziorekalus Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Cześć! Chciałabym się dowiedzieć - bo generalnie mam trochę mętlik w głowie - czytam i czytam i jedni piszą, że najlepiej jak ma się cały napęd jednej firmy - i najlepiej z jednej grupy, inni, że " mix" też dobrze działa. Generalnie sprawa wygląda tak : Czy lepiej zmienić cały napęd na Deore XT - czyli musiałabym dokupić - manetki, korbę, przerzutki Czy zostawić tak jak jest - i będzie to ładnie pracowało ? - Korba Truvativ Stylo GXP - Przerzutka przód Deore XT/ tył Sram X9 - Łańcuch + kaseta - Deore XT - manetki Sram X9 Czy do tego zestawu zmienić - przerzutkę przód, łańcuch + kasetę i manetki na SRAM X9. Zależy mi żeby napęd sprawował się bezproblemowo, żeby nie trzeba było za dużo regulować I był wytrzymały - co prawda ważę ok. 60 kg. Z góry dzięki za odp
detonator Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Czy zostawić tak jak jest - i będzie to ładnie pracowało ? - Korba Truvativ Stylo GXP - Przerzutka przód Deore XT/ tył Sram X9 - Łańcuch + kaseta -Deore XT - manetki Sram X9 Będzie działało wybornie
bandziorekalus Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Napisano 4 Kwietnia 2013 Czyli nie trzeba nic zmieniać nawet przerzutki przód np. na X9 ? I nie ma co się spinać żeby mieć wszystko z jednej firmy i grupy ?
Maciek226 Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 przednie przerzutki shimano i sram są w pełni kompatybilne .
edi7777 Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Dokładnie - sam mam taki sam zestaw tylko korba XT i działa wszystko bardzo dobrze - wcześniej miałem przerzutkę z przodu LX ale zapiekły się śrubki do regulacji i zmieniłem na XT bo akurat była okazja. Kolega niedawno kupował nowy rower i też ma w nim x9 tył, przód xt, manetki x9, korbe shimano chyba deore i kasete slx - wszystko bardzo ładnie ze sobą działa. Jeździłem też na pełnym napędzie XT i nie podobała mi się praca tylnej przerzutki w porównaniu do srama.
kadargo Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Obydwoje w domu mamy mixy i działają bardzo dobrze.
bandziorekalus Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Napisano 4 Kwietnia 2013 Ok dzięki chłopaki za rozwianie wątpliwości ;D W takim razie nie świruję z zakupami ^^
Krzysiek22 Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 problemy mogly by byc jakbys zamiast tego srama kupiła Shimano SIS np.
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2013 Niekoniecznie bo tzw SIS to najczesciej TY18 bardzo zacna przerzutka, natomiast jakieś turneye to faktycznie mogły by na modzić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.