nonamed Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 Ponieważ zakupiłem nowe manetki do roweru, w komplecie są dwa rodzaje końcówek wraz z przewodem (Shimano OT-SP41), który widnieje na zdjęciu poniżej. Za bardzo nie wiem teraz jak z czym połączyć, końcówki się różnią, jedne są z twardego tworzyła i mają długi wąski krócieć, drugie są gumowane. A na przewodzie też jedna końcówka różni się od pozostałych dwóch rodzajów (jest sztywna i też bez króćca) drugie zakończenie kończy się końcówką krócćem. Jest jeszcze jedna mała tulejka, która też nie wiem do czego służy. Instrukcja która była w komplecie niestety nie pomaga... Pytanie właściwe, od czego zacząć ? Te końcówki nieco odbiegają od tych co mam teraz... Znam na szczęście długość pancerzy, bo mam jeszcze stare . Manetka , ma już przymocowaną linkę. Od czego zaczynam ? Jaka końcówka wchodzi w baryłkę przy manetce ? Ta co jest już założona na przewodzie (bez króćca) (4) ? Do czego służą te plastikowe z wąską rurką(1) i te gumowane(2) oraz ta alu końcówka(3) ? . Może głupie pytanie, ale pierwszy raz dokonuje takiej zmiany 'sam' i chcę mieć pewność że niczego nie pomylę przy montażu. Dzięki za pomoc i pozdrawiam
xanadu Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 Końcówkę pancerza (4) wkładasz w baryłkę przy manetce. Powinna być jeszcze jedna końcówka, której użyjesz przy tylnej przerzutce. Końcówki pancerzy (1) wkładasz na pancerz przy każdym przepuście w ramie. Z drugiej strony przepustu założysz na nie uszczelnienie (2). Końcówkę linki (3) zaciskasz na końcu linki. To jednak zrobisz dopiero po założeniu i skróceniu linki. Pozdrawiam Piotr
nonamed Napisano 27 Marca 2013 Autor Napisano 27 Marca 2013 Ah to jest ta końcówka linki dobre. Ale ok, trochę mi to nie wygląda estetycznie połączenie osłony pancerza z uszczelnieniem, tym bardziej że w tych miejscach przepust w ramie ma szeroką średnicę tylko w miejscu gdzie wchodzi osłona pancerza, tu gdzie wychodzi linka nie ma już fizycznie miejsca na wciśnięcie jeszcze uszczelniacza.... Czy uszczelniacz przy każdym przepuście jest potrzebny ? Czy te gumki powinno się przyciąć najlepiej ? Bo w sumie to kiepsko będzie wyglądać przy tej długości tych uszczelniaczy...
topik12 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Kolego te gumowe uszczelniacze zakłada się na te rurkowate króćce wypuszczane z końcówek. Nie należy niczego przycinać. Gumki uszczelniające jak sama nazwa wskazuje służą do dodatkowego uszczelnienia końców linek. Zakrywają zakończenie tej końcówki przesuwając się wraz z linka w czasie zmiany przełożeń. Jeżeli zmieniasz pancerze i linki obu przerzutek, to te gumowe uszczelnienia na pewno załóż na końcowy odcinek pancerza z tyłu, który wchodzi łukiem do przerzutki (pochylenie w dół i bliskość napędu naraża na wciskanie się brudu i wody). Załóż także na wyjściu pancerza końcowego przedniej przerzutki. Jak ci zostaną takie końcówki z gumkami to załóż na końcówkach gdzie pancerz jest pochylony do dołu, czyli jest większa tendencja do dostania się zanieczyszczeń, wody.
nonamed Napisano 28 Marca 2013 Autor Napisano 28 Marca 2013 Chodzi mi tylko o to że ten kruciec po przepuszczeszniu przez przepust w ramie wystaje na około 5mm tylko : Wygląda to średnio, nie wiem czy takie po prostu przeploty w mojej ramie czy tak faktycznie to wygląda. I czy warto dawać w każdym miejscu uszczelniacze gumowe ? Czy tylko na tylnym trójkącie i na rurze podsiodłowej do przedniej przerzutki... ? Myślałem żeby przyciąć sobie tylko te uszczelniacze - skrócić je żeby to nie wyglądało tak jak na zdjęciach Kiepsko to wygląda wizualnie szczerze mówiąc, nie wiem czy wina moich przepustów w ramie że nie umożliwiają schowanie bardziej tej gumki w przepust czy to norma... Dajcie znać.
topik12 Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 Faktycznie noski w tych końcówkach są krótkie. Lepsze były by takie: http://www.bigbike.opole.pl/shop/product.php?id_product=472 ale skoro dostałeś w pakiecie.. Te gumowe uszczelniacze możesz dać tylko tak jak piszesz, przy trójkącie ramy (początek ostatniego odcinka pancerza) i na końcu pancerza przerzutki przód. Te gumki nie mają wchodzić w otwór (przepust) ramy. Po przeciągnięciu linki zakładasz uszczelniacz i on trzyma się cieńszym końcem na lince i przesuwa wraz z zmianą przełożeń. Jego celem jest zasłanianie końca krućca przed zanieczyszczeniami, wodą. To taki rzec by można kaptur, ale przy tak krótkich noska i tak nie zawsze zasłoni.
nonamed Napisano 28 Marca 2013 Autor Napisano 28 Marca 2013 Chyba kupię końcówki z dłuższym noskiem i tyle . Potrzebuję 5mm ?? czy 4 ? Przewód z tego co mi wiadomo i moja suwmiarka potwierdziła to ~4,1mm , a te końcówki pancerzy z komplet ~4.50 i które mam brać ?? 5mm ?
topik12 Napisano 30 Marca 2013 Napisano 30 Marca 2013 Możesz kupić końcówki z dłuższym noskiem ale na pancerz 4mm, bo są też 5-cio. Ten , który masz ma 4mm sp41 w stosunku do sp40 różni się tym, że wewnątrz jest wypełniony smarem, silikonowym. Możesz też kupić końcówki z uszczelnieniem bez tych nosków i gumek: Shimano uszczelniona końcówka pancerza przerzutki czarna 4mm :: bikecenter.pl mają one 4 rowki na korpusie. Końcówki pancerza przerzutki uszczelniane ACCENT - CentrumRowerowe.pl
Amarek Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Najlepiej jak kupisz koszulkę termokurczliwą, średnicy bodaj 3,2mm, i zamontujesz ją tam gdzie "leci" goła linka. Noski masz krótkie, więc musisz dokładnie przyciąć. I to będzie lepsze niż te gumki, które zaraz zaczną się zsuwać. I jeszcze kolor koszulki możesz sobie dobrać, czarny, czerwony...
kociol2011 Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Kolega wyżej Amarek ma rację kup w sklepie elektrycznym koszulki termokurczliwe to będzie najlepsze rozwiązanie zgrzejesz koszulkę zapalniczką lub ( zgrzewarką jeśli taką posiadasz) Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.