Skocz do zawartości

[suport] Wymiana na nowy model.

rider96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Posiadam rower z lat 80-tych i przyszedł czas na jego remont. Chcę wymienić stary rodzaj suportu (ośka, miska, ,łożyska) na suport pakietowy. Przy okazji chcę wymienić także korbę. Średnica otworu w ramie ma 39,5 mm, więc suport musiał by chyba być na 40 mm. Nie wiem teraz jaka ma być długość suportu, ponieważ mam korbę zgrzaną z ośką, i nie wiem czy jak zmierzę to zwykłym metrem to pomiar będzie dokładny. Wiem że długość suportu pakietowego zależy od tego, jaka jest tarcza korby (płaska, talerzyk). Chcę zamówić taka oto korbę: Klasyczna korba Pepier 46 zębów / chrom lub czarna - RoweryStylowe.pl Wiadomo już że suport będzie na kwadrat i średnica będzie miała 40 mm. Chcę wszystko zamówić za jednym razem i chcę się dowiedzieć jak mógłbym zmierzyć ten stary suport i czy tarcza w korbie (link powyżej) jest płaska czy ma kształt talerzyka.

Wrzucam zdjęcia starego suportu:

BikePics - Photo Uploaded By boombi1996

Z góry dzięki za pomoc! :thumbsup:

I nie wiem jeszcze czy do pomiaru mam wliczać te "kliny" na które nachodzi korba i ramię pedału :D

Napisano

2i regulaminu

To na zdjęciu ma klasyczne wymiary 35mm średnicy i w 40mm mufę nijak nie umocujesz. Musisz dobrać suport o takiej samej średnicy. W obecnych standardach suportów pakietowych raczej nic nie znajdziesz.

• Mod Team
Napisano

Ten który ci podałem jest dopasowany średnica, jeżeli różnica miedzy mufa z gwintem a bez jest wystarczająca dało by sie to poskładać, niestety nie robiłem takich rzeczy i nie wiem. Najlepiej idź z tym do rowerowego, ale nie do "Pana kazia" tylko do jakiegoś takiego toćke lepszego, powinni sobie z tym poradzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...