Mod Team IvanMTB Napisano 8 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 8 Kwietnia 2013 Kłaniam, Wielokrotnie miałem okazję mieć w rękach sodła selle italia flite 1990. I mam na myśli siodła produkowane w latach 90". Jakby ktoś się nie orientował to mowa tutaj o skóranych, klasycznych, wyścigowych deskach. Siodła miały blisko 20 lat i skóra wyglądała znakomicie. Czy były w jakiś sposób pielegnowane? Nie wiem. Używki oczywiście wyglądały jak używki, ale skóra była w supr stanie. Sam jeżdzę na nowej edycji flita 1990 i jak dotychczas w żaden sposób skóry nie pielęgnowałem. Zależy tez od warunków w jakich się jeździ. Ja nie jeżdżę w deszczu, a jak śwoeci słońce to tyłek mam na siodle i zapewnim tym samym ochrone przeciw promienimi UV Nie wpadajmy w jakąś paranoję odnośnie prostych rzeczy. Dodam jeszcze, że sam ważę 77kg i ta decha flite to najwygodnijsze siodło na jakim kiedykolwiek jeździłem. Nawet zdazyło mi sie jechać bez pampersa. Zważ jednakowoż Brooks jest tylko stelażem - stalowym dodajmy - i skórą, Flite ma plasticzany stelaż, wysciółkę i dopiero na to przychodzi pokrywa ze skóry. Właśnie warunkiem poprawnego "łamania" Brooks'a jest używanie Proofide. Jest to zalecane przez samego producenta i nie jest to wymysł lat ostatnich ale procedura stosowana od początku istnienia firmy i ich siodeł, czyli od 1866 roku. Szacunek... I.
cienkun Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 To może najpierw powinieneś udać się do lekarza od d..y i zrobić z tym porządek, a nie opisywać na forum swoje problemy zdrowotne? Jak doprowadzisz się do ładu dobór siodła będzie małym problemem. Bosze, to zanim nie wyleczy problemów zdrowotnych to na czym ma jeździć?? Rynce opadajom normalnyje
jip Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Testowe wyższe modele Selle Italia można wypożyczyć w niektórych sklepach rowerowych (np. Synkros w Szczecinie) - wypożyczyłem sobie rok temu najwygodniejszego Flite Gel Max'a i zaraz się wyleczyłem z tego pomysłu - decha niesamowita. Niestety inne siodła trzeba kupować i liczyć się ze skuchą :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.