Maakaavelli Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 Witam. Dzisiaj dostałem rowerek. Jest to Merida MATTS 20 - MD. I pytanie dla posiadaczy, jak się on sprawuje? Chodzi głównie o jazdę oraz podzespoły. Również, na co mam zwracać szczególną uwagę podczas eksploatacji. (Jeśli napisałem w złym dziale, proszę o przeniesienie tematu w odpowiedni dział).
jasinski21444 Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 Wycieraj po każdej jeździe golenie górne amortyzatora Nie używaj także przełożeń podczas których łańcuch pracuje pod dużym skosem np najmniejsza koronka z przodu i najmniejsza z tyłu.
oskarmargo Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Najważniejsze żebyś dbał o napęd i go smarował
CMIK Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Najważniejsze to jak najwięcej jeździć. Sprzęt jest do jazdy a nie do dbania. Serwis to tylko efekt uboczny jazdy. Ważny i dla niektórych przyjemny, ale drugorzędny:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.