Skocz do zawartości

[przerzutka tył] Alivio-wykrzywiony wózek

szewka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

wczoraj zauważyłem niepokojące skrzywienie tylnej przerzutki Shimano Alivio 8. Jest ona wykrzywiona w przeciwną stronę do kasety. Mimo wielokrotnego naciągania i ustawiania linki mam problem z wrzuceniem na 1 , łańcuch tak jakby bełkocze po czym spada na 2 i znów to samo...

I mam pytanie- ponieważ rowerek jest na gwarancji jeszcze mogą mi to uznac i wymienc w serwisie?? Jezeli zapytalby koles jak to sie stalo to co mu powiedziec zeby to uznał jako wade podzespołu i wymienil w ramach gwarancji?Bo nei mam za bardzo teraz kasy na nową alivio :<

Dzieki z góry !!

ps. sprawdzalem hak-jest prosty

Napisano

tak.. mam wszsytko ustawione dobrze jeszce przed wczoraj bylo ok, i jak to zauwarzylem to jeszcze sprawdzalem i probowalem ustawiac i nic to nie dalo....

Napisano

Pewnie jakiś patyk ci wszedł do przerzutki i się wygięła. Ja tak miałem i niestety musiałem kupić nową, bo gwarancji nie uznali :/

Napisano

nie jechalem po patykach-i to jest ciekawe.. bo zrobila sie taka podczas szybkiej jazdy po polnej drodze :o

ale nie moglbym jakiegos bajeru pocisnąć ??

Napisano

Nikt tu Ci nie poradzi, żebyś kłamał. Chcesz wyłudzić nową przerzutkę. To tak jakbyś wszedł do sklepu i ją ukradł :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...