zechu Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam Od niedawna mam problem z kręgosłupem-a zawsze jezdziłem na długich trasach i mysle o zakupie sztycy amortyzowanej...nie wiem na co zwrócic uwage przy zakupie i czy wogole ona faktyczine poprawia komfort i odciąża kręgosłup. Proszę o wskazówki i własne spostrzezenia z używania takiej zabawki:)Może ktoś poleci mi cos dobrego i sprawdzonego. Widziałem w necie sztyce accenta i nad nimi sie zastanaiwam. Pozdrawiam
Ogór Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 mialem taka przez 4 lata aktualnie jezdze na sztycy nie amortyzowanej i moge powiedziec ze tamabyla o wiele miekksza i fajniej sie na niej jezdzilo i bylo o wiele bardziej miekko ja na fulu z makro mozna powiedizec :P
cookiesrulez Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 Ja mogę polecić sztycę Suntoura - ma fajny system zawiasów, tata jeździ i bardzo sobie chwali. W połączeniu z żelowym siodłem jest git.
makok Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 Potwierdzam. Ostatnio miałem okazję przejechać się ze sztycą Suntour NCX-D4 (z zawiasami) na trasie 40 km po mocno dziurawym asfalcie. Działa całkiem poprawnie. Nie buja za bardzo podczas pedałowania i troche jednak łagodzi szybkie uderzenia. Za 99 zł nie zrobi się fulla z hardtaila ale komfortu dla kręgosłupa przybywa.
Jod Napisano 26 Kwietnia 2006 Napisano 26 Kwietnia 2006 Ja posiadam Tioge od dwoch lat. Super sprawa, polepszyl sie komfort jazdy i kregoslup tak nie cierpi. Do tego fajnie wyglada. Jest troche droga, ale na pewno warto wydac te pieniadze. Dodam ze mozna ja regulowac do ciezaru wlasciciela roweru.
rowerzystka Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 mam sztycę accenta. W moim rowerze seryjnie jej nie było, ale poprosiłam o zmainę podczas zakupu roweru, tak więc jest od nowości. Mam problemy z kręgosłupem i przyznam, że poprawia ona komfort jazdy. Ważę 53 kg, przebieg roweru (a więc i sztycy) to będzie jakoś 4000 km. Żadnych usterek nie zauważyłam.
Orionus Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 Widze, ze tu wszyscy polecaja sztyce amortyzowane a jak ja sie pytalem to prawie wszyscy mi odradzali: http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?show...rtyzowana&st=20
zechu Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Napisano 28 Kwietnia 2006 Widze, ze tu wszyscy polecaja sztyce amortyzowane a jak ja sie pytalem to prawie wszyscy mi odradzali: http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?show...rtyzowana&st=20 Jesli ktos spedza na rowerze np 12-15 h na dobe to bez gadania poprawia komfort...ale jesli ktos jezdzi maratony to jasne ze chodzi o jak najmniejszy ciezar...
rowerzystka Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 Dokładnie tak, jak Kolega powyżej napisał. Nie ścigam się, dlatego masa nie jest aż tak bardzo istotna. Za to lubię wielogodzinne wypady rowerowe w teren. Wczoraj dokładnie oglądnęłam moją sztycę i ....... jest niewielki luz boczny, gdzieś tak 2-3 mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.