redbull1 Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 witam Hej Potrzebuję coś zamówić z tego serwisu, czy ktoś z was ma tam konto i zamawiał już ? pozdrawiam i czekam na odpowiedź
wojszat95 Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Mam konto, co prawda zamawiałem tam rzeczy modelarskie ale ok. Za ile robisz zakupy? Na przesyłkę czeka się zwykle ok.2 tyg w zależności od wybranej formy dostawy.
Mod Team safian Napisano 12 Marca 2013 Mod Team Napisano 12 Marca 2013 Konto założyć to chwila, jeżeli płacisz przez PayPala (tak chyba najwygodniej) to i tak musisz przez chata dogadać się z Chińczykiem
adams99 Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Kupuję tam non stop od mniej więcej 2 lat, płacę kartą. Przesyłki różnie - zależy na jaki kocioł się u nich trafi - od 9 dni do 40 dni (mój rekord).
maltan Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 potwierdzam powyższe. Założyłem tam konto jakieś dwa miesiące temu przy okazji kupna nowego kasku. Płaciłem zwykłą kartą płatniczą. Z Chińczykiem dogadałem się co do wysyłki i koloru kasku przez e-mail. Czas oczekiwania przy dostawie bez dodatkowych opłat około 40 dni. Polecam.
Mod Team Pixon Napisano 13 Marca 2013 Mod Team Napisano 13 Marca 2013 Udaje wam się ominąć cło, vat itp. ?
Mod Team safian Napisano 13 Marca 2013 Mod Team Napisano 13 Marca 2013 Ja zamawiałem amortyzator, ciuchy, mniejsze części, ani razu cła nie płaciłem. Co lepsze nigdy przesyłka nie szła dłużej niż 10 dni
adams99 Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Cła, vat nigdy nie płaciłem. Jeśli robię zakupy o większej wartości zawszę proszę o rozbicie na kilka paczek.
Beskidek Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Cło czy Vat - nigdy nie płaciłem. Proszę jednak przy większych zamówieniach, jak poprzednik mówił, dać znać Chińczykom, aby rozbili na kilka paczek. Czasem potrafią się przyczepić do paczek od 2kg w górę. Czasem, a już zawsze - na Górnym Śląsku, w Zabrzu.
Niedzwiedz1 Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Jak płacicie na aliexpress? Mam kartę dolarową z kantoru walutowego alior banku i tylko raz udało mi się dokonać płatności (ale niestety sprzedawca dał ciała i nie wysłał na czas, więc dostałem zwrot) przy wcześniejszych i późniejszych próbach aliexpres dawał komunikat, że kasa nie została pobrana "due to security reasons", ale bank zakładał na tydzień blokadę kwoty na karcie. Serwis twierdzi, że powinienem "zgłosić roszczenie" przesyłając skan dowodu osobistego, karty i wyciągu z konta, żeby uniknąć takich sytuacji w przyszłości. Normanie o niczym innym nie marzę, tylko wysyłaniu skanu dowodu osobistego na drugi koniec globu
adams99 Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Płacą zwykłą kartą kredytową - płatności zawsze przechodzą.
radkojm Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Płacą zwykłą kartą kredytową - płatności zawsze przechodzą. przyznam, że dzięki Wam dowiedziałem się o tej stronce Ale powiedzcie czy są aż takie różnice cenowe, że opłaca się od nich ściągać? Jak to się ma do cen w naszych np. sklepach internetowych? Bo ja dotychczas jak cos kupowałem wchodziłem na porównywarkę okazje.info , wyszukiwałem produkt i wybierałem jakiś tani sklep. Dzięki temu rzeczywiście duzo udało mi się zaoszczędzić. Z tymi chińczykami jest jeszcze taniej? Jakie produkty udało się wam kupić baaaaardzo tanio?
adams99 Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 przyznam, że dzięki Wam dowiedziałem się o tej stronce Ale powiedzcie czy są aż takie różnice cenowe, że opłaca się od nich ściągać? Jak to się ma do cen w naszych np. sklepach internetowych? Bo ja dotychczas jak cos kupowałem wchodziłem na porównywarkę okazje.info , wyszukiwałem produkt i wybierałem jakiś tani sklep. Dzięki temu rzeczywiście duzo udało mi się zaoszczędzić. Z tymi chińczykami jest jeszcze taniej? Jakie produkty udało się wam kupić baaaaardzo tanio? Podam przykład mojego ostatniego zakupu - mała torba na telefon i pierdoły mocowana do ramy przy kierownicy. Allegro około 40zł + wysyłka, to samo na aliexpress 16zł z wysyłką. Jeśli możesz poczekać 2-3 tyg na paczkę to chyba się opłaca
xander1222 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Mówice,że zwykły przelew ja coś ostatnio kupiłem i był do wybroru tylko Mastercard,Visa i jakiś ruski bank
wojszat95 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Yyy...No właśnie, że nikt nie wspomniał:Od 2012 roku Aliexpress wyłączyło możliwość płacenia PayPal i pochodne(tzn.MoneyBookers), niestety....Też korzystałem z tego rodzaju płatności ponieważ tak było wygodnie, ale trudno...Najlepiej płacić teraz przez kartę wirtualną, jednak jej jednorazowe wydanie kosztuje ok.20zł(w MBank 25zł).A jak płacić to dowiecie się tutaj http://telchina.pl/jak-placic-na-aliexpress-vt2154.htm Mam nadzieję, że pomogłem.
adams99 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Zawszę płacę kartą kredytową więc nie zwracałem na to uwagi. Na ich stronie pomocy są pokazane sposoby płatności i przelew dalej jest wyszczególniony : http://help.aliexpress.com/pay_order.html
Niedzwiedz1 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 To tylko ja mam problem przy płaceniu kartą? http://kantor.aliorbank.pl/info/karty-walutowe Niby nie kredytowa, ale numer ma wypukły, nie taki jak zwykłe debetówki no i skoro raz płatność przeszła to powinno być ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.