Dziubek Napisano 22 Stycznia 2017 Napisano 22 Stycznia 2017 Zobacz kolego kalendarz. Mamy styczeń, ustawek będzie jeszcze pełno. Jak będą wypalać to bokiem jeszcze Ci wyjdziemy (my i rower )
Lid Napisano 6 Lutego 2017 Napisano 6 Lutego 2017 Cześć, a ja szukam kompana/kompanki na wspólne wyjazdy na rajdy na orientację w tym roku. W planach są wszystkie rajdy z Pucharu Bike Orient. Na razie mam za sobą 2 takie przejazdy (trasy Mega 50-60km) i muszę przyznać, że połknęłam bakcyla i jest spora frajda + walory krajoznawcze . Nalbliższy termin 21-22.04.2017 to albo Harpagan (Cewice) albo BikeOrient (Lasy Wieruszowskie) - rajd preferowany . Dysponuję autem, gdzie 2 rowery spokojnie wejdą do środka. Tu trochę praktycznych informacji: http://www.bikeorient.pl/regulamin Chętnych zapraszam do kontaktu na priv. Orientacja w terenie + obsługa kompasu mile widziana
Witboj Napisano 6 Lutego 2017 Napisano 6 Lutego 2017 Wow! Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. W Harcerstwie brałem udział ale w biegach na orientację i to było tak 30 late temu Nawet gdzieś jakieś kompasy mam, tylko odkąd GPS wszedł w użycie, nawet nie wiem, gdzie leżą ;-) Pamiętam jeszcze jak zorientować mapę i co to takiego azymut, po co muszka i szczerbinka w kompasie i dlaczego kompas ma lusterko ;-) Może kiedyś zorganizujesz coś na mała skalę pod Łodzią, żeby zapoznać ludzi z dyscypliną ;-)
Lid Napisano 8 Lutego 2017 Napisano 8 Lutego 2017 Jak były harcerz -to idealny kompan Nie podejmuję się takiej organizacji, co by chłopakom z Bike Orientu nie robić konkurencji, a poza tym po kilku razach nie mam zamiaru nazywać się znawcą tematu. Lasy wieruszowskie to zaledwie 1,20 h drogi od Łodzi, więc wyjazd nawet bez noclegu wchodzi w grę.
Dziubek Napisano 9 Lutego 2017 Napisano 9 Lutego 2017 Bez przesady że jakaś ustawka, na wzór tych z Bike Orientu, to już konkurencja. Ale jak coś się dogadacie to napiszcie na forum publicznym, może coś z tego wyjdzie
Witboj Napisano 9 Lutego 2017 Napisano 9 Lutego 2017 Lasy wieruszowskie to zaledwie 1,20 h drogi od Łodzi, więc wyjazd nawet bez noclegu wchodzi w grę. No to faktycznie niedaleko. No ale jak nigdy się nie brało udziału to trzeb jakoś się zorientować, o co biega ... Nie wiem jak to jest w takich dyscyplinach ale np. jak robimy zawody w strzelaniu to każdy nieodpłatnie może przyjść i obejrzeć, a nawet popróbować. Wymagana jest tylko rejestracja. A tu - jak się zapoznać z dyscypliną? Jakieś opisy w internecie?
Dziubek Napisano 9 Lutego 2017 Napisano 9 Lutego 2017 http://www.aleszprycha.pl/bike-orient-to-brzmi-ciekawie/ https://projektewa.blogspot.com/2016/04/rajd-bike-orient-2016-wpis-oraz-relacja.html Film https://www.youtube.com/watch?v=XFtY-dLtd6c (tego od diabła na YT )
miok Napisano 10 Lutego 2017 Napisano 10 Lutego 2017 Cześć, po długiej przerwie i przeprowadzce do Łodzi wracam do jazdy. Z chęcią pojeżdżę w terenie do 1h, o ile temperatura nie będzie poniżej zera. Po godzinie 17/18 do północy max;)
Witboj Napisano 10 Lutego 2017 Napisano 10 Lutego 2017 http://www.aleszprycha.pl/bike-orient-to-brzmi-ciekawie/ Dzięki. Jutro o 11 jadę na Pietrynę, trzeba uczcić wolną sobotę ;-)
Dziubek Napisano 10 Lutego 2017 Napisano 10 Lutego 2017 Jedziesz na rowerze by "zwiedzić" Piotrkowską ?
Witboj Napisano 10 Lutego 2017 Napisano 10 Lutego 2017 Mam taką trasę Andrzejów - Piotrkowska- Andrzejów ;-)
Dziubek Napisano 10 Lutego 2017 Napisano 10 Lutego 2017 No chyba że tak. To około 30 km walniesz jutro. Od Janowa ddr-ka i prosta trasa
siemalysy Napisano 11 Lutego 2017 Napisano 11 Lutego 2017 Cześć, a ja szukam kompana/kompanki na wspólne wyjazdy na rajdy na orientację w tym roku. W planach są wszystkie rajdy z Pucharu Bike Orient. Na razie mam za sobą 2 takie przejazdy (trasy Mega 50-60km) i muszę przyznać, że połknęłam bakcyla i jest spora frajda + walory krajoznawcze . Nalbliższy termin 21-22.04.2017 to albo Harpagan (Cewice) albo BikeOrient (Lasy Wieruszowskie) - rajd preferowany . Dysponuję autem, gdzie 2 rowery spokojnie wejdą do środka. Tu trochę praktycznych informacji: http://www.bikeorient.pl/regulamin Chętnych zapraszam do kontaktu na priv. Orientacja w terenie + obsługa kompasu mile widziana Siema :-) Jeżeli masz konto na fb to popytaj w Rowerowych Sobotach. Z tego co wiem na pewno ktoś będzie brał udział w Bike Oriencie. Ja też będę brał udział, tylko nie zdążę dojść do formy do pierwszej edycji, którą odpuszczę. Ps. Będę tu częściej zaglądać bo widzę, że coś tu ożyło :-) Pozdrawiam
Witboj Napisano 11 Lutego 2017 Napisano 11 Lutego 2017 No chyba że tak. To około 30 km walniesz jutro. Od Janowa ddr-ka i prosta trasa Dokładnie 32400m ;-) Najpierw objazd przez Olechowską pod autostradą a potem DDR-ka. Bezpieczna trasa. P/S. Dzisaj "dziewicza" trasa mojej nowej sztycy ze skokiem 150mm, na skrzyżowaniach pełen komforcik będzie ;-)
Dziubek Napisano 11 Lutego 2017 Napisano 11 Lutego 2017 Witam "nowego" kolegę No to prawie trafiłem w wynik. Ja jutro jakąś trasę muszę zrobić, mrozik trzyma i teraz po lesie najfajniej się jeździ. Z innej bajki, ktoś chętny może aby trasę W-Z (Kaliski -> Olechów -> Powrót na Retkinię (krańcówka) -> Kaliski) pokonać latem na rowerze ? Na luzie, bez pośpiechu i wyścigu oczywiście. Ciągle śmigamy DDR-ką.
Witboj Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Pisząc o Olechowie masz na myśli DDR wzdłuż Ofiar terroryzmu i potem Józefiaka? Bo możemy na przyszły weekend się tak umówić, że spotkamy się na rogu Zakładowej i Józefiaka, np. o 11 i "odprowadzę Cię z powrotem do Kaliskiego. Ze względu na miejsce startu w obie strony się nie da razem ;-)
Dziubek Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Janów, nie Olechów. Godzina na myślenie nie była Ale miejsca spotkań, trasa, itp. są do dogadania. Ja planuję W-Z po całości w obie strony machnąć. Średnia 10-20 km/h bez wyścigów więc myślę że wiele osób dało by radę. W okolicy DELLa mamy lasek więc można odpocząć parę minut, na Retkini to samo.
Witboj Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Czyli rozumiem, że rozmawiamy o trasie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Trasa_W-Z_w_%C5%81odzi#/media/File:Trasa_w_z_w_Lodzi.png No to plan ambitny :-) Tyko ja bym startował z Rokicińskiej / Józefiaka a Ty pewni z Retkini?
Dziubek Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Dokładnie. Ja z Kaliskiego, dla mnie najlepszy punkt do startu. Później na Janów, ewentualna pauza, wracam na Retkinię, opcjonalna pauza, i na Kaliski do miejscu startu. Później do domu (bądź gdzieś indziej w trasę). W obie strony to około 40 km, tak więc jakiejś tragedii nie ma.
Witboj Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 No to albo spotykamy się na Kaliskim i jedziemy razem na Janów albo spotykamy się na Janowie i jedziemy na Kaliski. Tak czy inaczej w jedną stronę razem, w drugą indywidualnie, chyba, że inni do nas dołączą.
Dziubek Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Do cieplejszej pogody jeszcze czas, może jakaś większa grupa się zbierze i wszyscy z jednego miejsca wystartujemy.
Lutoslaw Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Kolega Witboj z Andrzejowa ? Jak tak to na bank się któregoś dnia ustawimy. Czekam jak się trochę ociepli ale czasem w weekend na delikatne trasy się wybieram (Wiączyń Las, Gałków, Rokiciny, jak będzie cieplej to śmigam na Wzniesienia Łódzkie).
Witboj Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Z Andrzejowa, także pośmigamy. Las Gałków oczywiście odwiedzam - nawet dzisiaj byłem. Za Strykowem teście mają działkę, to się właśnie przez Wzniesienia Łódzkie jeździ. Wiączyń też w tym roku odwiedziłem ;-) Szukałem rezerwatu buków ale chyba ostatecznie poległem. Tzn. buki były ale żadnego oznaczenia, że to ten rezerwat :-) P.S. Na łódzkim forum bikelodz.pl własnie kalendarz wydarzeń "ustawek" zaczyna działać.
Lid Napisano 14 Lutego 2017 Napisano 14 Lutego 2017 Siema :-) Jeżeli masz konto na fb to popytaj w Rowerowych Sobotach. Z tego co wiem na pewno ktoś będzie brał udział w Bike Oriencie. Ja też będę brał udział, tylko nie zdążę dojść do formy do pierwszej edycji, którą odpuszczę. Ps. Będę tu częściej zaglądać bo widzę, że coś tu ożyło :-) Pozdrawiam Ok, dzięki za info. Ja nawet bez super formy się przejadę - w końcu to nie są maratony MTB, tylko właśnie na orientację
siemalysy Napisano 14 Lutego 2017 Napisano 14 Lutego 2017 Byłem na ostatnim ubiegłorocznym oriencie w Głownie. Byliśmy grupą z RS-ów. Było ciekawie jak zawsze. Dojazd pociągiem, powrót na kołach. Ciekawym rajdem na orientacje jest też K.R.O.W.A.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.