Michael1991 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Cześć Planuję zakup nowego siodełko. Poszukuję lekkiego i stosunkowo taniego siodełko. Chciałbym aby waga nie przekraczała 220g. a cena do 180 zł. Moim faworytem dotychczas było siodełko Selle Italia SL XC. Może Wy mi coś innego polecicie ? Pozdrawiam
lukaszs Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 polecam to http://allegro.pl/velo-pro-lite-tytan-siodelko-lekkie-nowe-mtb-szosa-i3023748237.html bardzo fajne sportowe siodło
Mod Team Maniak Napisano 9 Marca 2013 Mod Team Napisano 9 Marca 2013 Selle Italia SL jest naprawdę spoko, moim zdaniem najładniejsze za te pieniądze, wyściółka dosyć gruba ale przyjemnie twarda, skorupa elastyczna, amortyzuje ładnie. Ew.siodł Ritchey Comp/Pro robi pozytywne wrażenie, masz jeszcze San Marco Ponza i Fizik Gobi, wybór jest całkiem spory.
outta82 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Hej, mam nadzieję że kolega pozwoli się podpiąć pod temat bo nie chcę zaśmiecać nowym. Mam Selle Italia SLR Gel Flow ( czarne 220g ). Ale po zakupie stwierdziłem że jednak może jakieś czerwone, lub czerwono-białe...macie jakieś pomysły? Cena max 250PLN ( może być używane ale w bdb stanie ). Waga nie powyżej tego co mam. Pozdrawiam
venom2000 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Od niedawna posiadam takie siodło http://www.rowerowysklep.pl/czesci-siodelka-siodlo-fizik-nisene-hp-black-ti-7mm-o_l_211_11423.html siodło jest bardzo przyjemne i ładnie układa się tyłek na nim,ma tytanowe pręty i carbonową skorupę,oraz system ICS,a za te pieniądze niczego lepszego nie dostaniecie
Michael1991 Napisano 9 Marca 2013 Autor Napisano 9 Marca 2013 outta82 oczywiście że możesz się podpiąć. Słyszałem bardzo dużo opinii, że jak siodełko to tylko Selle Italia Na alledrogo znalazłem następujące 3 siodła tej włoskiej firmy: http://allegro.pl/siodelko-selle-italia-xr-flow-lite-210g-i3013252901.html http://allegro.pl/selle-italia-sl-carbonio-tanio-promocja-i3075931243.html http://allegro.pl/siodelko-selle-italia-sl-xc-nowe-i3078661462.html Które siodło Wy byście wybrali ?
venom2000 Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Co do siodła Selle Italia to raczej nie wrócę do nich bo skóra na siodle które miałem wcześniej po pewnym czasie wyciera się i robi bardzo śliska a co za tym idzie tyłek spada z niego,pręty mocowań pękają i rdzewieją a stelaż pod spodem w części przedniej pęka i rozłazi się na boki,moim zdecydowanym faworytem na chwilę obecną jest Fizik
Mod Team Maniak Napisano 9 Marca 2013 Mod Team Napisano 9 Marca 2013 venom2000 nie demonizuj wyrobów selle italia, robią naprawdę dobre siodła, a przynajmniej w tej średniej i wyższej kat. cenowej. Jeszcze trzeba pamiętać, że występuje pierwszy sort (pakowane w pudełka z katalogową ceną) i drugi sort (drobne wady produkcyjne, bez opakowania, sprzedawane luzem, odpowiednio taniej), może to też być istotna kwestia przy wyborze.
grzegosz Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 Od siebie też polecam Velo, model Pronto SL-S2. Tanie-ok. 130zł, mój egzemplarz ważył równe 200g (teraz po zdjęciu obicia i gąbki waży 147g, ale jeszcze trochę dojdzie na nowym obiciu). Bardzo wygodne, ładny "szybki" kształt.
Pinio46 Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Mam pytanie odnośnie siodełek selle Italia model sl. Znalazłem na aukcji tab model siodełka bez dziury w środku. Mam pytanie czy to starszy model czy co ? Pokazał bym Wam aukcje ale się zakończyła niestety teraz pytanie czy warte jest 120 pln ? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Ludkowie doradźcie na szybko bo aukcja stygnie Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
alexracing Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 venom2000 , a jak ten fizik sie spisuje w jeździe bez pieluchy ? Da sie przeżyć te kilkadzieśiąt km ? ?
venom2000 Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Da radę ale jest twarde typowo do ścigania się nie do niedzielnych wypadów,świetnie się układa pod tyłkiem ale pampersiak musi być
Mod Team mrmorty Napisano 14 Marca 2013 Mod Team Napisano 14 Marca 2013 Nie ma czegoś takiego że ja mam takie siodło, jest fajne, polecam - kup. Jest kilka tematów o doborze siodła na tym forum, polecam poszukac. Każdy z nas ma inne ułożenie kości(rozstaw). Istotnym czynnikiem jest też waga itd.
GhOsTwrc Napisano 20 Marca 2013 Napisano 20 Marca 2013 Polecam ritchey wsc waga ok 230g po 170 km wycieczce tylek nie odpadl . Po selle italia x1 po 10 km mialem chec wrocic do domu
Sobol9o Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Hej, mam nadzieję że kolega pozwoli się podpiąć pod temat bo nie chcę zaśmiecać nowym. Mam Selle Italia SLR Gel Flow ( czarne 220g ). Ale po zakupie stwierdziłem że jednak może jakieś czerwone, lub czerwono-białe...macie jakieś pomysły? Cena max 250PLN ( może być używane ale w bdb stanie ). Waga nie powyżej tego co mam. Pozdrawiam To siodełko występuję również w kolorystyce biało - czerwonej Swoją drogą baardzo wygodne siodło
LajtekPL Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Witam! Ja również się podepnę aby nie zaśmiecać forum nowymi tematami. Szukam siodła do roweru crossowego,obecne które miałem sprawiało że po 10-15km moje smocze kule były całkowicie zdrętwiałe ( nie mówiąc o królewskim berle ) Jeżdżę głównie po asfalcie i kompletnie nie wiem czy mam dobrać siodło do jazdy typowo po szosie czy siodełko do MTB czy może jeszcze coś innego. Kwota jaką chcę przeznaczyć to około 150zł. Pomóżcie mi i moim klejnotom królewskim. a tu moje obecne siodełko Siodło Vader
Mod Team mrmorty Napisano 25 Marca 2013 Mod Team Napisano 25 Marca 2013 siodło Wader z allegro za ok 30 zł... kilku moich znajomych się na nie nabrało, w tym i ja. To jest siodło dla lekkiego zawodnika, ponieważ środkowa częśc jest zbyt miękka i w trakcie jazdy zsuwam się właśnie w to zagłębienie. Podobnie masz, zgaduję, również Ty Tak jak pisałem wyżej - to nie działa tak że koledze siodło pasuje więc i dla Ciebie będzie dobre. Każdy ma inny rozstaw kości i to należy brac pod uwagę!
LajtekPL Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Tylko jak je dopasować bez przymierzania bo będę kupował przez neta więc metoda prób i błędów odpada. Mam 150zł do wydania i chciałbym je wydać dobrze
Mod Team mrmorty Napisano 25 Marca 2013 Mod Team Napisano 25 Marca 2013 Kurcze, pamiętam że jakiś producent oferował pomiar indywidualny.
LajtekPL Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 jeżeli chodzi o producentów to czy Selle Royal robi dobre siodełka?
tobo Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Tylko jak je dopasować bez przymierzania bo będę kupował przez neta więc metoda prób i błędów odpada. Mam 150zł do wydania i chciałbym je wydać dobrze Znaczy to że chcesz niemożliwego. Chcesz lekkie więc raczej sportowe siodło i w tym przypadku margines tolerancji przez tyłek jest bardzo wąski - może się okazać że dwie różne wersje tego samego modelu siodła są bardzo różnie odbierane, czasem skrajnie. "Dopasować" i "bez przymierzania" wykluczają się Używałem lub nadal mam: san marco aspide karbonowe, selle italia slr kit karbonio, slr xc, selle italia slk, fizik aliante, bontrager in form rxl/affinity/evoke i odczucia bywały krańcowo różne. Podstawowe używane przeze mnie siodło leży poniżej mojego zalecanego rozmiaru i jest mi na nim wygodnie. Nie ma szansy żebyś dobrał dobrze "z polecenia".
LajtekPL Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 pokombinuję coś, myslę że w cenie 150zł można już dostać jakieś dobrze wykonane siodło i będzie to znaczna różnica pomiędzy siodełkiem Vader'a za 30zł
Mod Team mrmorty Napisano 26 Marca 2013 Mod Team Napisano 26 Marca 2013 jak grochem w ścianę... No cóż, Ty nadal swoje, więc Cię uszczęśliwiac nie będę więcej. Zamykam temat bo dyskusja, jak widzę, do niczego nie doprowadzi. W końcu to Twoje pieniądze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.