Skocz do zawartości

[wkład suportu] długość

hellfirez1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam taki problem, iż przy próbie przeszczepienia wkładu suportu z mojego starego cube, do nowego dartmoora, okazało się że jest on... za krótki. Suport jest pod octalink.

Czy mógłby mi ktoś pomóc dobrać jego odpowiednią długość?

Pozdrower

Napisano

miałem ostatnio taki sam problem. Kolega powiedział mi że wszystko zależne jest od korby bo to pod nia dobiera się długość supka.

Napisano

korba to Shimano FC-M522 na octalink

szerokość mufy w ramie to 73mm

szerokość mufy w starej ramie 68mm

Czyli wiem, że muszę brać jakiś suport 73/xxx

tylko. Co z tym drugim wymiarem?

stary suport to 68/113

Proszę o szybką pomoc, gdyż mam nadzieję jeszcze zdążyć do rowerowego przed 18stą ;P

Napisano

68/73 to szerokość mufy, 113 to długość osi. Dlatego w nowym rowerze powinieneś mieć suport 73mm. Oś długości 113mm powinna wystarczyć :)

Napisano

Proponowałbym po prostu wziać rower i korbę ze sobą i oni by CI od razu na miejscu dobrali i być juz rowerkiem do domu pojechał.

Cięzko powiedzieć jaka długośc będzie jeśli tego sie nie widzi

Napisano

aaaa ;) no to sciągnij koła i weź samą rame ;) ale tak jak @DrOetker mówił wczesniej możliwe że ten roozmiar co podał będzie dobry :)

Napisano

miałem ramę cube, był tam suport 68/113

kupiłem nową ramę, dartmoor hornet, i próba przełożenia tam owego suportu okazała się klęską, gdyż był za krótki.

skoro hornet ma mocowanie "euro 73", to potrzeba tam suportu 73/11x

i teraz cały czas nie wiem czy długość osi suportu ma wynosić 113 czy 118,w hornecie

Pozdrower ;)

@fenthin- jaka specyfikacja? :P

Napisano

Potrzebujesz suportu 73x113mm. Stary był za krótki, ponieważ miski były dostosowane do krótszej mufy. Ogólnie, jeśli nie kombinujesz z linią łańcucha, przerabianiem korby 3-rzędowej na 2- czy 1-rzędową, zdaj się na zalecenia producenta. Specyfikacja? Oczywiście techniczna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...