Skocz do zawartości

[2400] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów !

Długo już czytam forum i naprawdę jest mi pomocne :) Nadszedł czas coś napisać, a mianowicie potrzebuję pomocy przy zakupie roweru. Cena jak w temacie do 2400 zł max, oczywiście rower MTB. W tym sezonie chciałbym zacząć po lekku jeździć maratony, więc potrzebuję jakiegoś lepszego sprzętu. Mój 4 letni Giant już nie jest pierwszej młodości. Potrzebuję też pomocy przy doborze ramy, mój wzrost to 187cm, a noga 90cm.

Na oku mam kilka rowerków między którymi się zastanawiam.

A więc:

Level A3 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie Wydaje mi się że ten posiada słabszy sprzęt od tych niżej.

Level A4 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

UNIBIKE ROWERY 2013 BYDGOSZCZ - EVOLUTION

Może macie własne propozycje ? Prosiłbym o ocenę powyższych rowerów jak i o dobór ramy jak już pisałem wyżej. :)

Pozdrawiam

Napisano

piszesz 2400. Level A3 ma marny osprzęt jak za tą cenę. Naprawdę marny. Im "wyższe A" tym lepszy osprzęt.

Na Twoim miejscu poszukałbym czegoś zeszłorocznego albo sprzed 2 lat. Wyrwiesz taniej na lepszym osprzęcie. Przykładowo teoretycznie można na www krossa za 2520 kupić takie cacko (a przynajmniej da się dorzucić do koszyka - więc zakładam że kupić też można):

Level A6 V-Brake | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

Z Twoim budżetem to w miarę możliwości brałbym coś z hamulcami v-brake, tarczówki w tej cenie nie będą zbyt dobre no i kosztem reszty osprzętu.

Rozmiar z Twoim wzrostem to pewnie 22 (ewentualnie 21), musiałbyś się przymierzyć pod konkretny model.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...