doin Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Witam , Obecnie mam zwykła piastę, chciał bym ją wymienić na taką pod tarczę i aby była na wolnobieg, istnieją takie w ogóle ?. A tak poza tym to trzeba zmieniać piastę gdy chcę mieć hamulce tarczowe ? Czy są takie jak by nakrętki, które umożliwiają przykręcenie tarczy do zwykłej piasty(wydaje się mi że znajomy miał takie coś). Pozdrawiam
mateusz0595 Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Musisz wymienić piastę.. A najlepiej całe koło aby było pod kasetę..
mateusz0595 Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Możesz.. ale chcąc zostać przy wolnobiegu musisz kupić taką piastę z mocowanie pod tarczę oraz jakąś starą tarczę bo te nowsze na 6 śrub nie pasują. A policzyć koszt piasty + przeplecenie z wycentrowaniem to ok 80 zł zapłacisz. A za ok 100 zł dostaniesz używane koło pod tarczą na kasetę. Ile masz przełożeń w wolnobiegu ?
MNovy Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Da się, musiałbyś kupić np piastę Joytech'a JY-D242DSE,ale taniej chyba wyjdzie nowe koło na takiej piaście. Do piasty na tarcze potrzebne są szprychy o innym rozmiarze, także musiałby kupić jeszcze szprychy + zaplatanie + centrowanie, także średnio się to opłaca.
doin Napisano 2 Marca 2013 Autor Napisano 2 Marca 2013 a z tą " nakrętką" co pisałem spotkaliście się ?
mateusz0595 Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Jeśli chodzi o adapter CL na 6 śrub to tak używam tego, ale to trzeba mieć piastę pod tarczę.. Do zwykłych kół pod v nie da się założyć tarcz.
doin Napisano 2 Marca 2013 Autor Napisano 2 Marca 2013 u niego wygląda to na coś innego, muszę się przyjrzeć temu bliżej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.