sowa23 Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Witam,jezdzi ktoś z was o tej porze roku? Można po pracy albo przed jak ktoś ma 2 zmiany. Zimą jeżdżę dużo bliżej niż latem,do 15km od Gliwic prędkością ok 20-25km/h Wycieczki od 1 do 3 godz Często nawet przy złej pogodzie widuje rowerzystów ale przeważnie są to zawodnicy jadący na trening w każdą pogodę tylko z dużo większą srednią i sztywno zaplanowaną trasą. Są jacyś chętni do jeżdżenia przynajmniej 3 razy w tyg,a nie tylko raz w miesiącu na masę?
Natan811 Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 Cześć A mówisz o szosie czy o smiganiu po lesie Ja jestem na etapie kupna nowej maszynki, takze na wypady w las byłbym chętny.
sowa23 Napisano 27 Lutego 2013 Autor Napisano 27 Lutego 2013 Cześć A mówisz o szosie czy o smiganiu po lesie Ja jestem na etapie kupna nowej maszynki, takze na wypady w las byłbym chętny. ja jeżdżę wszędzie,ale najchętniej szutrówkami na polach i w lesie
Natan811 Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 To możemy się zgrać Pewnie i tak będziemy śmigać z ekipą zeszłoroczną także czym więcej tym lepiej
MlodyBarney Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Nie rozumie jaki jest sens zakładać kolejny temata Gliwicki... jeden jest post niżej...
sowa23 Napisano 27 Lutego 2013 Autor Napisano 27 Lutego 2013 Nie rozumie jaki jest sens zakładać kolejny temata Gliwicki... jeden jest post niżej... bo tamten temat jest typowo o weekendowych przejażdżkach,a ja mam czas w tyg. Np latem w weekend prawie zawsze z rodziną nad wodą siedzę,a w tyg po lub przed pracą prawie dziennie śmigam,lecz niestety w tyg szczególnie o tej porze roku,chętnych jak na lekarstwo :/
RedBaron Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 bo tamten temat jest typowo o weekendowych przejażdżkach,a ja mam czas w tyg. Np latem w weekend prawie zawsze z rodziną nad wodą siedzę,a w tyg po lub przed pracą prawie dziennie śmigam,lecz niestety w tyg szczególnie o tej porze roku,chętnych jak na lekarstwo :/ A jakim tempem jeździcie ? I czy dziś też będziecie jeździć ?
Natan811 Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 Ja dziś odpadam bo jeszcze nie mam maszynki.
rafalllll Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 Ja dziś odpadam bo jeszcze nie mam maszynki. Witam wszystkich masz już coś na oku
Natan811 Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 Cześć Rafał Szukałem,czytałem...i zdecydowałem sie na A-gang 7.29
mewek Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 Ja śmigam w zimie dosyć często. Teraz mam co prawda rower "w remoncie", ale odkopałam stary i jutro się wybieram na przejażdżkę
rafalllll Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 Cześć Rafał Szukałem,czytałem...i zdecydowałem sie na A-gang 7.29 ciekawy wybór powodzenia w poszukiwaniach
sowa23 Napisano 28 Lutego 2013 Autor Napisano 28 Lutego 2013 jesli pogoda pozwoli to jutro gdzieś pojadę koło 14godz
mewek Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 Ok. 14 to ja jutro będę krążyć drogą techniczną wokół autostrady
sowa23 Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 Ok. 14 to ja jutro będę krążyć drogą techniczną wokół autostrady tej drogi to nie cierpię,prawie zawsze wieje i strasznie nudno sie jedzie. Jeżdżę nią tylko jak muszę gdzieś dojechać w tamtą stronę Dziś byłem an końcu zabrza,za haudą na zaborzu,następnym razem postaram się zaplanować wcześniej to może kotoś z was sie zabierze
mewek Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 tej drogi to nie cierpię,prawie zawsze wieje i strasznie nudno sie jedzie. Jeżdżę nią tylko jak muszę gdzieś dojechać w tamtą stronę Dziś byłem an końcu zabrza,za haudą na zaborzu,następnym razem postaram się zaplanować wcześniej to może kotoś z was sie zabierze A ja tę drogę uwielbiam gdyż mam ją pod domem, jest prosta, nie ma błota ani samochodów, można się skupić na jeździe - czyli w sam raz na trening Daj znać jak będziesz gdzieś jechał. Mnie w przyszłym tygodniu nie ma w Gliwicach, ale potem już jestem i będę jeździć niemalże codziennie
RedBaron Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 A ja tę drogę uwielbiam gdyż mam ją pod domem, jest prosta, nie ma błota ani samochodów, można się skupić na jeździe - czyli w sam raz na trening Daj znać jak będziesz gdzieś jechał. Mnie w przyszłym tygodniu nie ma w Gliwicach, ale potem już jestem i będę jeździć niemalże codziennie Właśnie dziś przejechałem się tą trasą. Dojazd do niej, chyba od ulicy rybnickiej jest trochę błotnisty i przez to pobrudziłem sobie rower.Było też kilka poślizgów na błocie, przez które o mało co się nie wywaliłem, ale skończyło się tylko na ubłoconych butach. Trochę zdziwiłem się gdy na tej gruntowej drodze zobaczyłem ptasie gniazdo, dosyć misternie uwite i puste, może jakiś drapieżnik je tam przytargał.. Ogólnie było trochę zimno, bo robiło się już ciemno, i faktycznie trasa trochę nudna zwłaszcza jak jedzie się samemu. Wole takie bardziej urozmaicone, ale że nie znam jeszcze dobrze tych okolic więc często jadę porostu przed siebie
RedBaron Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Błotnisty dojazd? Przecież tam asfalt jest Chodzi o tą dróżkę, http://maps.google.p...&sz=14&t=h&z=14 to taka zwykłą polna dróżka Może dziś znowu się tam przejadę, może błoto trochę przeschło
mewek Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Chodzi o tą dróżkę, http://maps.google.p...&sz=14&t=h&z=14 to taka zwykłą polna dróżka Może dziś znowu się tam przejadę, może błoto trochę przeschło Jeżeli chcesz uniknąć błota na tej trasie to pojedź troszkę dalej Rybnicką i wjedź na drogę techniczną tuż przed zjazdem na autostradę. Tam jest cały czas asfaltowa Ja się tam jutro będę kręcić ok 14.
sowa23 Napisano 9 Marca 2013 Autor Napisano 9 Marca 2013 Już się trochę rozjezdziłem po kontuzji,więc wycieczki ok 40km dam już radę. Dziś właśnie tyle pykło http://www.bikemap.net/route/2006795#lat=50.341749299454&lng=18.5975&zoom=11&maptype=roadmap jak pogoda będzie pewna to się jakoś trzeba będzie ustawić na 3 godz przejażdżkę
sowa23 Napisano 10 Marca 2013 Autor Napisano 10 Marca 2013 dzisiaj też prawie 40km pykło do Rudy Śląskiej i powrót przez zabrze częściowo terenem. Lecz pogode zapowiadali okropną i znowu nie zdążyliśmy sie umówić
Natan811 Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Sowa to za tydzień sie musimy zgrać jak pogo pozwoli. Pewnie Rafał też pojedzie to będzie już peleton
mewek Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 A może by tak w trakcie tygodnia się gdzieś wybrać? Ja niestety w weekendy na razie odpadam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.