Skocz do zawartości

Gliwice i okolice nie tylko w weekendy

sowa23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,jezdzi ktoś z was o tej porze roku?

Można po pracy albo przed jak ktoś ma 2 zmiany.

Zimą jeżdżę dużo bliżej niż latem,do 15km od Gliwic prędkością ok 20-25km/h

Wycieczki od 1 do 3 godz

Często nawet przy złej pogodzie widuje rowerzystów ale przeważnie są to zawodnicy jadący na trening w każdą pogodę tylko z dużo większą srednią i sztywno zaplanowaną trasą.

Są jacyś chętni do jeżdżenia przynajmniej 3 razy w tyg,a nie tylko raz w miesiącu na masę?

Napisano

Cześć

A mówisz o szosie czy o smiganiu po lesie :)

Ja jestem na etapie kupna nowej maszynki, takze na wypady w las byłbym chętny.

ja jeżdżę wszędzie,ale najchętniej szutrówkami na polach i w lesie

Napisano

Nie rozumie jaki jest sens zakładać kolejny temata Gliwicki... jeden jest post niżej...

bo tamten temat jest typowo o weekendowych przejażdżkach,a ja mam czas w tyg.

Np latem w weekend prawie zawsze z rodziną nad wodą siedzę,a w tyg po lub przed pracą prawie dziennie śmigam,lecz niestety w tyg szczególnie o tej porze roku,chętnych jak na lekarstwo :/

Napisano

bo tamten temat jest typowo o weekendowych przejażdżkach,a ja mam czas w tyg.

Np latem w weekend prawie zawsze z rodziną nad wodą siedzę,a w tyg po lub przed pracą prawie dziennie śmigam,lecz niestety w tyg szczególnie o tej porze roku,chętnych jak na lekarstwo :/

A jakim tempem jeździcie ?

I czy dziś też będziecie jeździć ?

Napisano

Ja śmigam w zimie dosyć często. Teraz mam co prawda rower "w remoncie", ale odkopałam stary i jutro się wybieram na przejażdżkę ;)

Napisano

Ok. 14 to ja jutro będę krążyć drogą techniczną wokół autostrady :)

tej drogi to nie cierpię,prawie zawsze wieje i strasznie nudno sie jedzie.

Jeżdżę nią tylko jak muszę gdzieś dojechać w tamtą stronę :P

Dziś byłem an końcu zabrza,za haudą na zaborzu,następnym razem postaram się zaplanować wcześniej to może kotoś z was sie zabierze

Napisano

tej drogi to nie cierpię,prawie zawsze wieje i strasznie nudno sie jedzie.

Jeżdżę nią tylko jak muszę gdzieś dojechać w tamtą stronę :P

Dziś byłem an końcu zabrza,za haudą na zaborzu,następnym razem postaram się zaplanować wcześniej to może kotoś z was sie zabierze

A ja tę drogę uwielbiam gdyż mam ją pod domem, jest prosta, nie ma błota ani samochodów, można się skupić na jeździe - czyli w sam raz na trening ;) Daj znać jak będziesz gdzieś jechał. Mnie w przyszłym tygodniu nie ma w Gliwicach, ale potem już jestem i będę jeździć niemalże codziennie :)

Napisano

A ja tę drogę uwielbiam gdyż mam ją pod domem, jest prosta, nie ma błota ani samochodów, można się skupić na jeździe - czyli w sam raz na trening ;) Daj znać jak będziesz gdzieś jechał. Mnie w przyszłym tygodniu nie ma w Gliwicach, ale potem już jestem i będę jeździć niemalże codziennie :)

Właśnie dziś przejechałem się tą trasą. Dojazd do niej, chyba od ulicy rybnickiej jest trochę błotnisty i przez to pobrudziłem sobie rower.Było też kilka poślizgów na błocie, przez które o mało co się nie wywaliłem, ale skończyło się tylko na ubłoconych butach.

Trochę zdziwiłem się gdy na tej gruntowej drodze zobaczyłem ptasie gniazdo, dosyć misternie uwite i puste, może jakiś drapieżnik je tam przytargał..

Ogólnie było trochę zimno, bo robiło się już ciemno, i faktycznie trasa trochę nudna zwłaszcza jak jedzie się samemu. Wole takie bardziej urozmaicone, ale że nie znam jeszcze dobrze tych okolic więc często jadę porostu przed siebie :)

Napisano

Chodzi o tą dróżkę,

http://maps.google.p...&sz=14&t=h&z=14

to taka zwykłą polna dróżka :rolleyes:

Może dziś znowu się tam przejadę, może błoto trochę przeschło :)

Jeżeli chcesz uniknąć błota na tej trasie to pojedź troszkę dalej Rybnicką i wjedź na drogę techniczną tuż przed zjazdem na autostradę. Tam jest cały czas asfaltowa :) Ja się tam jutro będę kręcić ok 14.

Napisano

dzisiaj też prawie 40km pykło do Rudy Śląskiej i powrót przez zabrze częściowo terenem.

Lecz pogode zapowiadali okropną i znowu nie zdążyliśmy sie umówić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...