Skocz do zawartości

[do 3000 crossowe]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem nowym użytkownikiem zamierzam kupic rower crossowy ewentualnie mtb moje potrzeby to na małe wyprawy rowerowe i na polne drogi lub leśne utwardzone z możliwoscią przyczepienia błotników i bagażnika .Proszę was o pomoc bo sam nie wiem jaki wybrac .Z góry dziękuje

Napisano

Od czegoś trzeba zacząć, Author, co prawda nie ma zbędnych w crossie hamulców tarczowych, ma za to bardzo dobry osprzęt i amortyzator powietrzny :

Rower Cross Author Codex 2012 - Rowery, części i akcesoria rowerowe, sklep i serwis rowerowy - roweryokey.pl

Rulez z góry dziękuje ale nie jest trochę drogi ? tarczówek dobrze że nie ma bo nie przyczepiłbym bagażnika i Author dobra firma ?

Napisano

Author to dobra firma, czy jest drogi musisz sam zdecydować, według mnie cena jest niezła.

ok dzięki za porady

Napisano

a zastanawiałeś się nad Unibike Zethos GTS

Ładny osprzęt ma ale szkoda że jeszcze nie ma zdjęcia

dlaczego nie przyczepisz bagażnika do roweru który ma tarczówki?

Dklaczego ? bo nie ma miejsca przy przerzutkach na wkręcenie śrub

Napisano

a co mają przerzutki do mocowania bagażnika, to w treku też nie można zamontować bagażnika

13_102837_18_12_12.jpg

posiada przerzutki, hamulce tarczowe i można zamontować bagażnik

przerzutka mocowana jest na haku aluminiowym, a bagażnik do ramy roweru

Napisano

a co mają przerzutki do mocowania bagażnika, to w treku też nie można zamontować bagażnika

13_102837_18_12_12.jpg

posiada przerzutki, hamulce tarczowe i można zamontować bagażnik

przerzutka mocowana jest na haku aluminiowym, a bagażnik do ramy roweru

no ok ale to już jest złożony a mi chodzi żeby do crossa do czepic bagażnik który nawet nie ma błotników a ma tarczówki lub mtb to nie ma miejsca na te sruby

Napisano

tak,

to zależy od producenta, jeden producent robi otwory montażowe dla bagażników, a drugi nie

dlatego trzeba dokładnie obejrzeć ramę, czy da się zamontować

w unibike są otwory montażowe, a w author tego dokładnie nie wiem, do Author Grand raz Mission da się zamontować, do Cocex'a wygląda ze też, ale lepiej dokładnie obejrzeć.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Do takich zastosowań jak piszesz, to tarczówki są zbędne, to tylko dodatkowe koszty serwisowania i większa masa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...