pabloskus Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Witam jestem nowym użytkownikiem zamierzam kupic rower crossowy ewentualnie mtb moje potrzeby to na małe wyprawy rowerowe i na polne drogi lub leśne utwardzone z możliwoscią przyczepienia błotników i bagażnika .Proszę was o pomoc bo sam nie wiem jaki wybrac .Z góry dziękuje
Rulez Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Od czegoś trzeba zacząć, Author, co prawda nie ma zbędnych w crossie hamulców tarczowych, ma za to bardzo dobry osprzęt i amortyzator powietrzny : http://roweryokey.pl/rower-cross-author-codex-2012.html
pabloskus Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 Od czegoś trzeba zacząć, Author, co prawda nie ma zbędnych w crossie hamulców tarczowych, ma za to bardzo dobry osprzęt i amortyzator powietrzny : Rower Cross Author Codex 2012 - Rowery, części i akcesoria rowerowe, sklep i serwis rowerowy - roweryokey.pl Rulez z góry dziękuje ale nie jest trochę drogi ? tarczówek dobrze że nie ma bo nie przyczepiłbym bagażnika i Author dobra firma ?
Rulez Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Author to dobra firma, czy jest drogi musisz sam zdecydować, według mnie cena jest niezła.
pabloskus Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 Author to dobra firma, czy jest drogi musisz sam zdecydować, według mnie cena jest niezła. ok dzięki za porady
Kluska Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 a zastanawiałeś się nad Unibike Zethos GTS tarczówek dobrze że nie ma bo nie przyczepiłbym bagażnika dlaczego nie przyczepisz bagażnika do roweru który ma tarczówki?
pabloskus Napisano 26 Lutego 2013 Autor Napisano 26 Lutego 2013 a zastanawiałeś się nad Unibike Zethos GTS Ładny osprzęt ma ale szkoda że jeszcze nie ma zdjęcia dlaczego nie przyczepisz bagażnika do roweru który ma tarczówki? Dklaczego ? bo nie ma miejsca przy przerzutkach na wkręcenie śrub
Kluska Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 a co mają przerzutki do mocowania bagażnika, to w treku też nie można zamontować bagażnika posiada przerzutki, hamulce tarczowe i można zamontować bagażnik przerzutka mocowana jest na haku aluminiowym, a bagażnik do ramy roweru
pabloskus Napisano 26 Lutego 2013 Autor Napisano 26 Lutego 2013 a co mają przerzutki do mocowania bagażnika, to w treku też nie można zamontować bagażnika posiada przerzutki, hamulce tarczowe i można zamontować bagażnik przerzutka mocowana jest na haku aluminiowym, a bagażnik do ramy roweru no ok ale to już jest złożony a mi chodzi żeby do crossa do czepic bagażnik który nawet nie ma błotników a ma tarczówki lub mtb to nie ma miejsca na te sruby
Kluska Napisano 26 Lutego 2013 Napisano 26 Lutego 2013 tak, to zależy od producenta, jeden producent robi otwory montażowe dla bagażników, a drugi nie dlatego trzeba dokładnie obejrzeć ramę, czy da się zamontować w unibike są otwory montażowe, a w author tego dokładnie nie wiem, do Author Grand raz Mission da się zamontować, do Cocex'a wygląda ze też, ale lepiej dokładnie obejrzeć.
bunio Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Do takich zastosowań jak piszesz, to tarczówki są zbędne, to tylko dodatkowe koszty serwisowania i większa masa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.