gregorek Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 cześć, jeżeli powtarzam temat to zabijcie. Do rzeczy. Składam rower i przyszła pora na stery. Generalnie mam taki mętlik w głowie, że nie ogarniam. Stery pod ramę trek 8500 (2009r), wiem że w oryginale były cane creeki s3, i że rozmiar to 1.1/8. Problem w tym, że patrząc na zdjęcia jakie one są, to każde wyglądają inaczej. Nie wiem, czy zintegrowane, czy pól czy co. Jakie możecie polecić stery, żeby pasowały do tej ramy, tak +/- 100zł. dzięki.
rzezniol Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 W gotowych rowerach 10` i 11` z tego co pamiętam siedziały FSA Orbit Z a to półzintegrowane ... Też interesowałem się kiedyś Trekiem 8500 i z tego co pamiętam w tych rocznikach ramy różniły się tylko malowaniem. Więc dużą dozą prawdopodobieństwa niemal na równi z pewnością można założyć że rama 09` też miała półzintegrowane. Do 100 zł ja polecam Accent Air Plane Pozdro
gregorek Napisano 22 Lutego 2013 Autor Napisano 22 Lutego 2013 też wyczytałem o tych air planach, że to dobry wybór w tym przedziale. dobra, to chyba rozwiałeś moje wątpliwości ach i rozumiem, że nabijane?
rzezniol Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 Tak tak półzintegrowane mają wbijane miski... średnica osadzenia 44 mm ... Ale miski z łożyskami nie wystają na zewnątrz ramy. Klasyczne nabijane mają średnicę osadzenia 30 coś tam mm ... i łożyska są wkładane w miski które wystają na zewnątrz ramy. Pozdro
rzezniol Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 Tak dla 100% pewności wyglądają tak: http://roweroteka.pl/Stery_rowerowe_Accent_Airplane_zintegrowane-1450.html Nie patrz na opis, nawet na stronie Velo są źle opisane - bardzo częsty błąd w nazewnictwie. Pozdro
gregorek Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 mhm to chyba wszystko jasne. Kupuje airplany, dzięki dzięki
michal1289 Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Ja dodam od siebie że tydzień temu kupiłem accenty airplany półzintegrowane. Martwi mnie jedynie brak zabezbieczenia dolnego łożyska które nie jest w żaden sposób chronione.
rzezniol Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Łożysko samo w sobie ma uszczelnienia ... po poprzednim sezonie większego syfu w środku nie zastałem ... a deszczu i błota nie unikałem. Pozdro
dominik0987 Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Chciałbym podpiąć się pod temat (mam nadzieje, że autor nie będzie miał nic przeciwko) szukam sterów półzintegrowanych na 1i1.8 niestety nie wiem jakie wybrać, najważniejsze żeby były wytrzymałe a zarazem nie za drogie, co proponujecie? Jakie zdanie macie o marce Amoeba i Neco? dzięki za zainteresowanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.