FilipEcki Napisano 4 Lutego 2013 Autor Napisano 4 Lutego 2013 Zrobiłem zdjęcie zębatki na korbie, bo może nie trzeba jej wymieniać no i łańcucha jak to wygląda. http://imgur.com/a/iyJhm Będzie co z tego napędu? Łańcuch raczej na pewno do wymiany, a zębatka?
lukaszs Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 zębatkę bym wymienił a co do łańcucha to sprawdz czy jest mocno rozciąniety bo nie wygląda najgorzej jak kupisz nowy łańcuch to sprawdź czy nie skacze jeżeli tak to musisz kupić też kasetę.
Jaca911 Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 HG73 dwa razy więcej przelata od HG53. Ale rdzewieje jak diabli.
dziobolek Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 No proszę, a wydawać by się mogło, że seria HG7x powinna dziedziczyć cechy wspólne, a tu ZONK! Faktycznie HG70 posiada powłoki antykorozyjne, natomiast HG73 niestety nie Cóż, w przypadku Shimano logika zawodzi. Dzięki Jacek, że zwróciłeś na to uwagę
FilipEcki Napisano 5 Lutego 2013 Autor Napisano 5 Lutego 2013 Byłem dzisiaj w serwisie, i co się okazało? Łańcuch ok, kaseta ok, za to zębatka założona w drugą stronę i podobno z tego wynikał problem. Przełożeniem zajmę się jak będe miał trochę czasu(czyli pewnie jutro ) poza tym zrobiłem z 8km, sporo cisnąc pod górki na 2-6 i NIC. Żadnego skakania, myślenia ani nic. Może to myjnia po sobotniej jeździe? Nie powiem, ale napęd był nieźle zasyfiony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.