Skocz do zawartości

[Sztyca]Problem z kupnem sztycy 29.8mm

Lukanio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam problem ze znalezieniem nowej sztycy o średnicy 29.8mm do ramy rockrider 5.2 2009r. nigdzie nie mogę jej znaleźć na internecie albo i przeoczyłem parę stron proszę o pomoc w znalezieniu takowej sztycy ponieważ w starej zjechały się ząbki i nie trzyma zacisk.

Napisano

Pierwszego zooma bym odpuścił mam obawy co do pewności systemu z plastikowym pokrętłem ... lekko gdzieś śrubę złapie korozja i problemy z ewentualna regulacja.

Drugiego zooma tym bardziej skoro w poprzedniej sztycy objechało jarzmo na ząbkach.

Inna sprawa ze jakoś mam awersje do produktów tej marki ... mam od nich mostek i kierownicę ... fakt działają ale jakość wykonania jest kiepska.

Z kolei w Amoeba jarzmo sprawia wrażenie słabszego od tego z Accenta sp-408.

Ja brałbym ( i zresztą mam) accenta.

Pozdrawiam

Napisano

Ząbki w jarzmie objechało bo pewnie za słabo przykręcone. Ja bym wziął tego pierwszego zooma, w miarę lekki i ładny. Accent ciężki i brzydki. Miałem kiedyś 27,2 i się niestety zsuwał, pewnie gdybym miał 27,4 to nie. Inne sztyce 27,2 siedziały pewnie nawet po lekkim dokręceniu.

Zoom kiedyś robił naprawdę fajne rurki, te obecne to faktycznie kicha.

Napisano

Mi w sztycy rockridera zjechały się ząbki z jazdy po korzeniach parę razy dobiłem tyłkiem mocniej i śruba się skrzywiła, potem mi pękła kupiłem nową stalową i też teraz mam nową i muszę jeździć ostrożnie ale nie czuje się w takiej jeździe najlepiej i najwygodniej dla tego wybiorę sztycę accenta i siodło pro kolega ma już ponad 2 lata i mówi że wygodne. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc ;)

Napisano

Nie chodzi o to ze jakieś jest lepsze czy gorsze ...

Siodełko to sprawa mocno indywidualna ... podobnie jak z butami jednemu dany but siedzi idealnie ... innego uwiera w mały palec.

Twojemu kumplowi jest wygodnie ale na tej podstawie nie możesz twierdzić że tobie też będzie ...

Jak kumpel jest dobry to zamień się z nim zickiem i zrób przejazd kontrolny ... i dopiero wtedy decyduj czy to jest to czy jednak inne.

pozdrawiam

Napisano

potrzebuje siodła dobrego które wytrzyma dobrych pare lat coś w cenie WTB nie mam zielonego pojęcia jak wybrać ogólnie jeżdżę tylko po lesie i wąwozach a jak już się wybiorę na wycieczkę to mogę to nazwać po swojemu bardziej mocniejszą turystyką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...