Skocz do zawartości

[stery] z Accenta, ciężko chodzą, nowiutkie

Wodzu95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dolną część rury sterowej trzeba było posmarować smarem czy olejem i dociągając gwiazdką wejdzie do samego końca i nie będzie żadnej szczeliny. Dolna część rury sterowej jest lekko stożkowa i temu tak ciężko idzie.

Napisano

Koledze chyba nie chodzi o to, że jest szczelina między koroną a dolną bieżnią (jeśli by w tym był problem, to znaczy, że bieżnia nie jest dobita do końca), tylko że jest szczelina między dolną miską a koroną - ale to zależy od konstrukcji sterów, no chyba że koszyk z kulkami włożył odwrotnie... Zdjęcie tutaj będzie pomocne jak nic innego. Czy na pewno stery zostały właściwie dokręcone (nie za mocno)?

Napisano

Miałem coś podobnego i było widać łożysko dlatego, że dolna część sterów nie doszła do końca rury sterowej jak doszła to wszystko było ok i łożysko się schowało. Jak się nie widzi to można gdybać co może być :)

Napisano

Posłuchałem was, skręciłem je z całej siły i jako tako się schowały, być może tak ma być. Wszystko nasmarowałem, a koszyka na odwrót nie włożyłem bo mam łożyska maszynowe i trzeba być bez pomyślunku żeby na odwrót włożyć.

Dzięki za pomoc ;)

Jest lepiej ;p Powiem w rowerowym jak bedę składał koło żeby mi to dopieścili ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...