Wodzu95 Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Witam Wymieniałem sam stery i po skręceniu ciężko chodzą. Pewnie coś źle założyłem. Niepokoi mnie szczelina między dolną miską sterów a amortyzatorem ( łożysko się nie chowa ). Około pół centa luka. http://img855.imageshack.us/img855/7613/0213.png Według tego składałem. Nie miałem żadnej uszczelki do sterów. Pozdrawiam
siimon Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Jakie dokładnie stery? Możesz zrobić zdjęcie?
Rulez Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Zamiast rysunku sterów wrzuć zdjęcie "problemu" czyli rzeczonej szczeliny.
szybkilopez Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Dolną część rury sterowej trzeba było posmarować smarem czy olejem i dociągając gwiazdką wejdzie do samego końca i nie będzie żadnej szczeliny. Dolna część rury sterowej jest lekko stożkowa i temu tak ciężko idzie.
adriansocho Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Koledze chyba nie chodzi o to, że jest szczelina między koroną a dolną bieżnią (jeśli by w tym był problem, to znaczy, że bieżnia nie jest dobita do końca), tylko że jest szczelina między dolną miską a koroną - ale to zależy od konstrukcji sterów, no chyba że koszyk z kulkami włożył odwrotnie... Zdjęcie tutaj będzie pomocne jak nic innego. Czy na pewno stery zostały właściwie dokręcone (nie za mocno)?
szybkilopez Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Miałem coś podobnego i było widać łożysko dlatego, że dolna część sterów nie doszła do końca rury sterowej jak doszła to wszystko było ok i łożysko się schowało. Jak się nie widzi to można gdybać co może być
Wodzu95 Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Napisano 3 Stycznia 2013 Posłuchałem was, skręciłem je z całej siły i jako tako się schowały, być może tak ma być. Wszystko nasmarowałem, a koszyka na odwrót nie włożyłem bo mam łożyska maszynowe i trzeba być bez pomyślunku żeby na odwrót włożyć. Dzięki za pomoc Jest lepiej ;p Powiem w rowerowym jak bedę składał koło żeby mi to dopieścili ;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.