Skocz do zawartości

[Pedały] dobre platformy na eduro, fr

gnomon69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam rozglądam się za pedałami jakimiś platformowymi które wytrzymają moj sposób jazdy. Mam takie no name marki deone ( duże, masywne ale szybko łapią luz, wytrzymały mi rok bezkolizyjnie ale teraz juz są zatarte, mają duży luz i strzelają) Jezdze agresywnie i mocno. Chce by noga sie dobrze trzymała. Smigam od mtb po FR. tak do 100 zl chce kupic coś dobrego.

Ma ktoś dobre doświadczenia z jakimiś? . Dziekuje za odpowiedzi.

Napisano

Bardzo ci polecam pedały Dartmoor model Stream. Są one dosyć lekkie i możesz w każdej chwili wymienić piny, które są bardzo długo ostre. Noga się "klei" tych pedałów nawet w zjechanych halówkach, nie ma mowy o przesuwaniu się stopy lub zjeżdżaniu z pedałów. Sam jeżdżę agresywnie i również mam te pedały i jestem z nich bardzo zadowolony :)

http://allegro.pl/pedaly-dartmoor-stream-czarne-model-2013-od-ambike-i2920016918.html

Kupiłem je właśnie na tej aukcji i od ponad 8 miesięcy piny są tak ostre że bez butów nie da się wejść na rower.

Można również kupić te same pedały ale z łożyskami maszynowymi, które o wiele lepiej i płynniej chodzą ale też są o wiele trwalsze. Niestety one kosztują już 2x więcej.

http://allegro.pl/pedaly-dartmoor-stream-pro-2012-czarne-maszynowe-i2892013886.html

Napisano

Na pewno szukaj czegoś na "łożyskach maszynowych", będziesz miał wtedy mniej problemów. Te Dartmoory wyglądają bardzo podobnie jak Octane One Static. Miałem OO w wersji na "kulkach" i jak złapią luzy na łożyskach, albo jak je rozkręcisz do czyszczenia (nie mają uszczelki przy osi) to jest potem problem żeby skontrować konusy.

Napisano

Zacznijmy po kolei, luzy można wyregulować, strzelanie najczęściej jest spowodowane dostaniem się piasku do środka. Może warto najpierw zaglądnąć?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...