extremedriver Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Cześć! Mój pierwszy post więc witam wszystkich forumowiczów. Mam problem z mostkiem race face, który używałem bez problemu na dwóch innych rowerach. Chciałem go przełożyć do nowego roweru, ale po skręceniu wszystkiego tak jak zwykle kierownica ciężko chodzi. Poluzowałem śruby - nic to nie dało. Są dwie opcje z tym mostkiem na nowym rowerze - albo ma luzy i wtedy kierownica chodzi jak należy albo jest dokręcony poprawnie ale kierownica prawie się nie kręci. Próbowałem z różnymi podkładkami i kapslami i zawsze jest to samo. Jest to nowy rower prosto ze sklepu, na którym jest mostek eastona i działa z nim idealnie. Mostek race face działa na innych rowerach a na nowym nie. Macie jakieś pomysły w czym tkwi problem? Pozdrawiam
szybkilopez Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Coś nie halo przy skręcaniu w sterach masz taką podkładkę stożkową, która wchodzi między rurę widelca, a główkę ramy może ona nie wchodzi dobrze. Jak dokręcach gwiazdkę to postukaj kołem żeby się ułożyło wszystko i dokręcaj powino wszystko działać.
jasinski21444 Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 http://porady.bikeboard.pl/artykuly,pokaz,regulacja-sterow-a-head
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.