Skocz do zawartości

[amortyzator] jaki amortyzator do ramy ghost asx 4900

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Masz fulla ze skokiem 120mm. Wrzucenie amorka ze skokiem 150mm zmieni Ci geometrię. Wg mnie do tej ramy tak max 130mm skoku na przodzie.

Pozdrawiam

Napisano

Wlasnie dlatego szukam z regulowanym skokiem. Standartowo bedzie na 120, ale w gorach na zjazdach brakuje. Zastanawialem sie jeszcze nad jakims foxem. Pozdrawiam

Napisano

Mimo zapewnień producentów, po zmianie skoku widelce nie pracują tak dobrze jak przy swoim optymalnym skoku. Ponadto w widelcach które podałeś trudno będzie ustawić akurat 120 mm skoku, są one przeznaczone do jazdy na optymalnym skoku i tylko krótkotrwałego zmniejszania wysokości na podjazdach.

Musiał byś szukać starego Talasa o skoku 100/120/140 mm regulowanym skokowo.

Napisano

Przegladajac allegro znalazlem cos takiego

http://allegro.pl/amortyzator-rock-shox-reba-rl-da-120mm-manetka-i2863534427.html

nie wiem jaki rocznik ale rebe wszyscy zachwalaja, nie zmieni sie geometria a i kasy troche zostanie. znalazlem jeszcze http://allegro.pl/nowy-amortyzator-dt-swiss-xmm-120-nowy-bialy-i2861460527.html ale nie znam nikogo co ma taki sprzet. moze faktycznie amortyzatory ktore podalem sa za "duze" i lepiej juz zmienic caly rower na fula 150

Napisano

W DT jest taperowana rura sterowa, jaką masz główkę sterów ?

Ja na Twoim miejscu zmienił bym ramę na taką o skoku 140-150 mm i łagodniejszym kątem sterówki, wtedy widelec 150/110 mm ma sens.

Napisano

Główka na 1 1/8 a kat główki to 69. A co myślicie o włożeniu do tej ramy reby 120 na ten rok, a w przyszłym kupie fula 150 p+t ? ;)

Napisano

Mało sensowne rozwiązanie. Jeśli Rock Shox, proponuję kupić Revelationa, ale ze skokiem regulowanym wewnętrznie, włożyć mu podkładki obniżając do tych 120-130mm, a za rok wyjąć, przełożyć widelec do nowej ramy i cieszyć się pełnymi 150mm.

Napisano

Przepraszam nie dokończyłem myśli przewodniej. Rower by został dla żony w miarę lekki, a ja bym miał nową zabawkę np giant regin lub coś w tym stylu. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...