Skocz do zawartości

[Korba] Luz na korbach

kajux15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Chcialem prosic was o pomoc/rade. Mianowicie moje korby Truvativy Ruktiony lapia luzy. Przykrecam sruby bardzo mocno i one sie NIE LUZUJA tylko korby maja luzy na osi suportu. Co mozecie poradzic? Gwinty sa w bdb stanie w korbach, suport kupilem nowy. Nie wiem co moze byc przyczyna tych luzow. Prosze o odpowiedzi.

Napisano

Nie było dystansów w zestawie? Lub tak jak u góry pisze Fenthin wytarte gniazda. Ale to chyba niemożliwe w nowych korbach.

Napisano

Nowy NOWY czy nowy używany? Poza tym nawet nowy może być źle wykonany i mieć luzy. Możliwe też, że wyrobione są gniazda w samych korbach.

Nowy NOWY a gniazda sa dobre bo przeciez widze ;D Nawet z dystansami sa luzy

Napisano

Ale czujesz te luzy jak jedziesz czy gdy ręką poruszasz korbę? Może wina gdzie indziej leży.

Napisano

Ale czujesz te luzy jak jedziesz czy gdy ręką poruszasz korbę? Może wina gdzie indziej leży.

Chodzi o to ze zakrecam je i jest wszystko sztywno. Przejade 5m i korby lapia luz, ale sruby NIE. Sruby zakrecone tak jak na poczatku.

Napisano

Piasta, łańcuch, no nw w jakim to wszystko jest stanie. Masz jakiś inny mechanizm korbowy z suportem, żeby założyć i sprawdzić czy to na pewno to? ;)

Napisano

Piasta, łańcuch, no nw w jakim to wszystko jest stanie. Masz jakiś inny mechanizm korbowy z suportem, żeby założyć i sprawdzić czy to na pewno to? ;)

Wszystko inne na 100% ok. Jedynie te korby. Bede musial cos z nimi pokombinowac.

Napisano

Poprostu suport musze wymienic, bo mam na mocowanie ISIS DRIVE a potrzebuje TRUVATIV HOWITZER XR. One sie roznia na wielowypustach kilkoma milimetrami i jest wtedy luz na korbach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...