ammisiek Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 Siema, Jakiś tydzień temu podczas ostatnie podróży w sezonie na "letnim rowerze" pierwszy raz od 2 lat złapałem kapcia. Szkło było dość duże i przebiło oponę na wylot w jednym z klocków na oponie. Moje pytanie brzmi, czy zaklejać w jakiś sposób tą dziurę? Czy może zostawić. Jak zaklejać to czym, silikon nada się do takiej operacji? Pozdrawiam. P.S Ogólnie to dziura jest tak na pół centymetra ale po na pompowaniu opony praktycznie znika.
Mod Team safian Napisano 4 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2012 Naklej łatkę (taką normalną, do dętek) od środka i nie będzie problemu.
jasskulainen Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 park tool robi tez specjalne latki do opon
Didi Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 Ja miałem rozciętą oponę na długości 1,5 cm przykleiłem zwykłą łatkę do dętek i zrobiłem na tej oponie ok 1000 km i wszystko jest ok.
mateusz0595 Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 Też miałem taką sytuację. Zwykła łatka do dętek załatwi sprawę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.