gieras Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 Witam. Zamierzam zakupic nowa piaste i szprychy, jednak nie mam pojecia jak dlugie szprychy kupic :/ piasta to novatec na 4 maszynach pod tarcze na tyl, obrecz dm24. na stronie dtswiss.com jest kalkulator, jednak nie bardzo potrafie sie nim poslugiwac. moglby mi ktos pomoc ? z gory dziekuje
Serek_s91 Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 Lepiej zanieś piaste i obręcz do serwisu i tam Ci dobiora odpowiednią długość szprych.
Ecia Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 gieras: zapoznaj się z ZASADAMI PISANIA NOWYCH TEMATóW - nazwa tematu była nieprawidłowa. Pozdrówko porządkowe .
gieras Napisano 14 Kwietnia 2006 Autor Napisano 14 Kwietnia 2006 Lepiej zanieś piaste i obręcz do serwisu i tam Ci dobiora odpowiednią długość szprych. no tak, tylko szprychy chcialem kupic na allegro, bo sa o zlotowke taniej na sztuce niz w sklepie/katalogu
maćq Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 Ale czy Serek_s91 powiedział abyś kupował w serwisie? Tam maja Ci tylko pomoc dobrac dlugość
gieras Napisano 14 Kwietnia 2006 Autor Napisano 14 Kwietnia 2006 a jaka jest mniej wiecej trolerancja, czy kazdy milimetr ma znaczenie ? czy jest jakies +/- ?
Dar28 Napisano 15 Kwietnia 2006 Napisano 15 Kwietnia 2006 Moja propozycja skonsultuj sie z serwisem bo sa rózne długosci szprych w zaleznosci od sposobu zaplatania i przy tylnim kole jest róznica dwóch milimetrów między stronami
gieras Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Napisano 15 Kwietnia 2006 hmm z tego ci przeliczalem kalkultorami, to jesli kolnierze lewy i prawy maja taka samoa wysokosc to nie ma roznicy w dlugosici. mam jeszcze jedna prosbe, czy moglby mi kltos kto posiada taka piaste podac wymiary jej kolnierza od otworu do otworu przeciwleglego i szerokosc miedzy kolnierzami ? piasta to novatec NT-D042 SB http://allegro.pl/item95803153_piasta_tyl_...bike_debno.html
MIC Napisano 15 Kwietnia 2006 Napisano 15 Kwietnia 2006 a jaka jest mniej wiecej trolerancja, czy kazdy milimetr ma znaczenie ? czy jest jakies +/- ? Mysle ze +/- 2mm nic sie niestanie. stym ze lepiej zeby gwint nie wystawal z nypla. mam 2 takie szprychy ktore wymienilem(pomylilem sie z dlugoscia) ale nic sie nie dzieje
gieras Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Napisano 15 Kwietnia 2006 Mysle ze +/- 2mm nic sie niestanie. stym ze lepiej zeby gwint nie wystawal z nypla. mam 2 takie szprychy ktore wymienilem(pomylilem sie z dlugoscia) ale nic sie nie dzieje znam to, teraz tak mialem z kilkoma i niestety same problemy
intermis Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 hmm z tego ci przeliczalem kalkultorami, to jesli kolnierze lewy i prawy maja taka samoa wysokosc to nie ma roznicy w dlugosici. Po stronie kasety szprychy są bardziej pionowo, więc z reguły stosuje się krótsze (np o 2mm), a niektórzy stosują tej samej długości tylko bardziej wkręcają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.