Skocz do zawartości

[szprychy] Jaka dlugosc szprych ?

gieras

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zamierzam zakupic nowa piaste i szprychy, jednak nie mam pojecia jak dlugie szprychy kupic :/ piasta to novatec na 4 maszynach pod tarcze na tyl, obrecz dm24. na stronie dtswiss.com jest kalkulator, jednak nie bardzo potrafie sie nim poslugiwac. moglby mi ktos pomoc ?

z gory dziekuje

Napisano

Lepiej zanieś piaste i obręcz do serwisu i tam Ci dobiora odpowiednią długość szprych.

no tak, tylko szprychy chcialem kupic na allegro, bo sa o zlotowke taniej na sztuce niz w sklepie/katalogu

Napisano

Moja propozycja skonsultuj sie z serwisem bo sa rózne długosci szprych w zaleznosci od sposobu zaplatania i przy tylnim kole jest róznica dwóch milimetrów między stronami :rolleyes:

Napisano
a jaka jest mniej wiecej trolerancja, czy kazdy milimetr ma znaczenie ? czy jest jakies +/- ?

Mysle ze +/- 2mm nic sie niestanie. stym ze lepiej zeby gwint nie wystawal z nypla. mam 2 takie szprychy ktore wymienilem(pomylilem sie z dlugoscia) ale nic sie nie dzieje

Napisano

Mysle ze +/- 2mm nic sie niestanie. stym ze lepiej zeby gwint nie wystawal z nypla. mam 2 takie szprychy ktore wymienilem(pomylilem sie z dlugoscia) ale nic sie nie dzieje

znam to, teraz tak mialem z kilkoma i niestety same problemy

Napisano

hmm z tego ci przeliczalem kalkultorami, to jesli kolnierze lewy i prawy maja taka samoa wysokosc to nie ma roznicy w dlugosici.

Po stronie kasety szprychy są bardziej pionowo, więc z reguły stosuje się krótsze (np o 2mm), a niektórzy stosują tej samej długości tylko bardziej wkręcają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...