jacekkk Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam Mam pytanie czy ktoś wybierał się do Środy Śląskiej z Wrocławia jeżeli tak to jaką trasę polecacie ?? oczywiscie wykluczam możliwosc jazdy drogą 94. mogę polecić następującą trasę, mało asfaltu, dużo lasu, ale nie jest trudna: start w leśnicy, szlakiem rowerowym (chyba niebieski) przejazd przez cały Las Mokrzański. Wyjeżdża się na przystanku autobusowym - (chyba pętla). Po drugiej stronie ulicy jest gruntowa droga do lasu - zielony szlak pieszy - na każdym rozjeździe i skrzyżowaniu prosto - wyjazd z tyłu Pałacu na Wodzie w Wojnowicach. Przejazd przez park pałacowy i wyjazd główną bramą, w lewo na asfalt i od razu w prawo ścieżką do lasu (chyba szedł tamtędy bike maraton) cały czas zielony szlak. Wyjazd z lasu w miejscowości Łąkoszyce. Na pierwszym skrzyżowaniu w lewo- to droga gruntowa, ale główna - bardzo szeroka, ze znakami drogowymi - brakuje jej tylko asfaltu. Droga gruntowa dochodzi do drogi asfaltowej - skręt w prawo do Miękini. Tutaj są dwie możliwości: - jeżeli preferujesz asfalt to na pierwszym skrzyżowaniu w Miękini w prawo do miejscowości Klęka (jest też drogowskaz na prom w Brzegu) - droga asfaltowa jak po bombardowaniu (ale krótko) - w miejscowości Klęka na pierwszym skrzyżowaniu w lewo do Zabór Wielki - jeżeli wolisz las to fajny jest szlak rowerowy przez Rezerwat Zabór http://pl.wikipedia.org/wiki/Rezerwat_przyrody_Zab%C3%B3r Na pierwszym skrzyżowaniu w Miękini w lewo (na prom i do Klęki w prawo) wyjazd na główną drogę w Miękini i za kościołem w prawo - wjazd miedzy budynki - jest oznaczony szlak rowerowy (chyba czerwony), ale łatwo przeoczyć. Po lewej stronie mijasz zabudowania i kiepską drogą gruntową jedziesz prosto - na pierwszym rozjeździe drogi skręcasz w lewo i po kilku kilometrach wjeżdżasz do rezerwatu - jedzie się przez cały czas groblą wysypaną tłuczniem pomiędzy rozlewiskami, w kilku miejscach mogą być większe kałuże. Nie radzę się zatrzymywać - olbrzymie ilości komarów. Z lasu wyjazd w lewo na asfalt (w pobliżu miejscowości Zabór Mały) prosto przez Lubiatów i w Kobylnikach znowu dwie możliwości: - prosto asfaltem przez Szczepanów , stacja kolejowa i po kilku kilometrach Środa Śląska - droga trochę dziurawa, ale ruch jest mały - przez las - w Kobylnikach po prawej będzie tablica z mapą, a naprzeciwko tablicy, w lewo z afaltu, czerwony szlak rowerowy do samej Środy - bardzo przyjemna droga - w kilku miejscach może być kopny piach, ale ogólnie jedzie się szybko i przyjemnie. W miejscowości Jaśkowice kończy się las, przejeżdża się przez tory i drogą gruntową przez pola wjeżdżasz do Środy - szlak prowadzi w okolice kąpieliska / aqua parku To jedna z moich ulubionych tras - mało asfaltu, mało samochodów. Większość trasy jedzie się przez las, w cieniu. W prawie każdej miejscowości masz tablice informacyjne i mapę szlaków rowerowych. Szlaki rowerowe są dosyć dobrze oznaczone. Trasy na południe od drogi 94 (czyli wioski Lutynia, Jugowiec) nie polecam - asfalt w większości jest strasznie dziurawy, a drogi gruntowe rozjeżdżone ciężkim sprzętem rolniczym. Dodatkowo przez cały czas jedziesz jak na patelni - albo słońce pali, albo mocno wieje (a jedziesz na zachód czyli na 90% pod wiatr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 jutro start 8 :00 z gaju http://www.endomondo.com/routes/233720760 predkosc sr ok30 kmh (szosa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ostatni etap OMW w MTBO o tydzień wcześniej niż planowano :http://www.forumrowerowe.org/topic/145095-mtbo-otwarte-mistrzostwa-wrocławia-mtbo-1092013/?p=1354175 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ciekawy pomysł z trzebnica w sobotę, tylko co to za nienormalna godzina heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Też byłem zdecydowany, ale wstać o 6, żeby o 7:30 wyjechać to przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Pojeździłoby się ale po chorobie ledwo dziś 3.5 km przejechałem. :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnoto Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 masz taki teleskop ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Jeżeli są chętni na wypad w Góry Kocie w przyszłym tygodniu (pon-nd po wcześniejszym umówieniu) to proszę pisać w temacie/PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 masz taki teleskop ? Mam ale na rower nie wezmę bo waży ok. 40 kg i ma ok. 160 cm "wzrostu". ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon90 Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Jeżeli są chętni na wypad w Góry Kocie w przyszłym tygodniu (pon-nd po wcześniejszym umówieniu) to proszę pisać w temacie/PW. Hej, w czwartek przyjeżdżam Z Białegostoku w okolice Wrocławia dokładnie będę nocował w Pietrzykowicach i z chęcią pokręcił bym trochę po okolicznych szlakach, najbardziej odpowiadał by mi piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 @up OK. Skontaktuję się jeszcze przez PW w tygodniu. Jutro będę jechał sprawdzić niebieski szlak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Kurczę, dajcie szansę rekonwelescentowi. ;-) 2 tygodnie i będę w formie. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Za 2 tygodnie to szkoła będzie i sporo mniej czasu na rowerowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 ehlo, http://www.mtbobiszow.pl Wybiera się ktoś z Was? Ja zapisałem się na mistrzostwo MTB policjantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 ehlo, Wyjazd ok. 12:00 z Gądowa. Najpierw Oborniki Śląskie->Trzebnica (fajne górki). Później miała być Oleśnica ale po przejechaniu kilku kilometrów (i trzech fajnych podjazdach i zjazdach) DW340, w Cerekwicy, stali mili panowie w granatowych (nowych ;-)) mundurach, którzy wykorzystując Fiata Ducato z włączonymi bulajami, blokowali drogę i nie puszczali ponieważ "jest międzynarodowy wyścig kolarski". No cóż, w tył na lewo ;-) zurück do Trzebicy (znów górki ;-)) i drogą na Długołękę przez Głuchów Górny, Łozinę i Szczodre (trasa częściowo paskudna i nie na szosówkę). Później z Długołęki na Kamień->Piecowice->Kiełczów->Wilczyce i Wrocław do Stadionu Miejskiego i do domku. 103.58 km, 4h27min, Vśr/Vmax: 23.3/44.1 km/h Rowerek MTB (Dema Cassida) opony slick. ;-) http://www.endomondo.com/workouts/239032247/3089500 zapomniałem dodać: przedwczoraj albo źle spałem, albo mnie przewiało, albo po prostu starość i korzonki. Wczoraj wieczorem ledwo się ruszałem ale odpowiednie dawki Nimesilu + gorące kąpiele postawiły mnie (w miarę) na nogi. Na pedały. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Witam fajna trasa i dobra średnia , na Gądowie kiedyś mieszkałem a teraz mieszkam koło Kiełczowa. Jak będziesz chciał powtórzyć tą trasę chętnie wybiorę się z Tobą. Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 ehlo, Pewnie będzie powtórka bo chcę zaliczyć Wrocław->Oborniki->Trzebnica->Oleśnica->Wrocław. Noooo, może z małą poprawką: Wrocław->Brzeg Dolny->Oborniki Śląskie->... Dam Zn gdy będę się wybierać. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Wrocław->Legnica->Prochowice->Lubiąż->Brzeg Dolny->Wrocław, 151 km. http://www.endomondo.com/workouts/242308300/3089500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 dzisiaj: Gajków-Las Wojnowicki-most Tysiąclecia-Popowice-Książe Małe-Mokry Dwór-Blizanowice-Las Siechnicki-Kotowice-Radwanice-Czernica-Wojnowice-Jeszkowice-Nadolice Małe-Krużewniki,o Pardom Dobrzykowice-Kamieniec Wrocławski 75 km ,trasa zróżnicowana pół na pół asfalt -szutry,leśne dukty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Dzień dobry. Czy Evolec może wyjść na dwór się pobawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 elo wro:) wlk oft: info od Pilona: Maupo gnido dworska, mówisz i masz:we środe, 2. października przylatuję o 11:25w piątek, 11. października wylatuję o 17:50:*:*:*:* trza spotao piskownicy organizować na browara:) ps: te miłe słowa na początku to do mnie:D ps2: mix- mogę ale tylko do piaskownicy pod blokiem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Ktos by sie pisał ? http://www.powiatwolowski.pl/pl/Aktualnosci/IV-Powiatowa-Masakra-Rowerowa.html Nie wiem jak jest teraz z pkp, ale chyba maja jakiś kłopot z moście w brzegu dolnym. Więc można by sie bujnąć do obornik i z tamtąd do wołowa. Chyba, że ktos ma w autku miejsce :> Podobnoż zgłoszenia do czwartku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 ehlo, :-/ "Ze względów organizacyjnych prosimy o potwierdzanie uczestnictwa w rajdzie do 11 września 2013r. do godz. 15.00" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Toć piszę, że podobnoż do czwartku można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czach Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Cóż. Pisz. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.