Skocz do zawartości

[manetki] manetki a przerzutka

Putek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znajomy w sklepie powiedział żeby niebrać do przezutki xtr'a manetek dual control. Co Wy o tym myślicie?? Ja bym chciał przerzutke xtr z odwrotną sprężyną i manetki deore xt dual control. Czy rzeczywiście takie coś nie mam sensu?? Jak to wszystko będzie współdziałało??

Z góry dzięki za odpowiedzi

PozdRower

P.S i tak stałem się amatorem :D:D

Gość kamoreks
Napisano

A po co z odwrotną sprężyną. Kup nowe XTR z normalna i manetki też normalnie. Z tego co wiem duale szybko łapią luzy przez to że mają specyficzny sposób budowy.

• Mod Team
Napisano

To tylko kwestia upodobań. Dual controle mają chyba tyle samo zwolenników co przeciwników. Ja bym DC nie kupił z jednego powodu - nigdy na tym nie jeździłem i nie wiem czy by mi się spodobało.

Napisano

a ja jezdze na DC od paru dni (manetki deore przerzutka xt) i jestem bardzo zadowolony nie widze jak na razie roznicy w porowniau do zwyklej xt. Rozwiazanie to bardz omi sie podoba a nuaka jest szybka i bezstresowa :D

Napisano

kazdy ma swoje upodobania, ja mam duale i jestem z nich poki co zadowolony, fajnie sie zmienia biegi szczegolnie w dół :D ostatnio przywalilem jedna manetka w drzewo a druga o ziemie, na poczatku wygladalo tragicznie niby wszystko pozdzierane, jednak wystarczylo kilka razy mocno szmatka przetrzec i nie ma sladu, tylko malutke ryski zostały na plastikowych przykrywkach od zbiorniczka oleju. jedno co mi sie w nich nie podoba to to ze sa duze, zaraz za klamką taki duzy klocek sie trzyma.. :D

Napisano

tyl xtra bedzie bez problemu wspolpracowal z dc xt. ale jak juz wielokrotnie byla mowa na forum nie kazdemu pasuja dc i jezeli jeszcze na nich nie jezdziles raczej bym sobie odpuscil. ja osobiscie ich nie lubie.

Napisano

I tak właśnie zrobiłem. Zamówiłem manetki xt rapid fire i przerzutke tył xtr z odwrotną sprężyną. I będe na pewno zadowolony bo rapidy są sprawdzone i najlepsze według mnie

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...