Skocz do zawartości

[2000-3000] budżetowy niner

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że rozglądam się za nowym bicyklem do amatorskiej jazdy po bezdrożach, przejrzałem dyskusje z ostatniego roku - było sporo o rowerach MTB w przywołanym w temacie przedziale cenowym. Wnioski można wysnuć następujące:

[a] budżetowe rowery są do bani, nie wspominając o dwudziestodziewięcio calowcach;

w tanim rowerze trzeba by wymienić w zasadzie wszystko, z wyjątkiem ramy ;)

Jestem w stanie zrozumieć tego typu opinie, niemniej nie przy założeniu, że oczekuje się od roweru po prostu frajdy z jazdy poza drogami, bezpieczeństwa i komfortu adekwatnych do postawionego zadania (mam już dość przepychania się przez piaszczyste wielkopolskie moreny na rowerze crossowym i oglądania, ekhm - pleców kolegów ujeżdżających maszyny o innym napędzie i grubszych kiszkach). Rower takowy miałby stanowić dla mnie narzędzie zabawy (czyt. odklejenia od rzeczywistości zawodowej i odprężenia od rodziny) oraz podstawę do rozbudowy w przyszłości na zasadzie "co się zepsuje - wymieni się na lepsze, lżejsze etc.". Nie planuję udziału w maratonach.

W tym kontekście na forum pojawiały się rowery Unibike EVO 29" oraz Northec Cayon 29".

Obydwa są w zasadzie satysfakcjonujące, jeśli pominąć kwestie estetyczne.

Wizytując lokalny sklep wpadł mi w oko nowy Giant Revel 0 29er, który zdrowo mi namiąchał, a dodatkowo mogę dostać go z dobrym rabatem. Trudno cokolwiek o tym rowerze znaleźć w sieci z wiadomych względów - może kto kompetentny widział i ma zdanie?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...