Skocz do zawartości

[korba] Jaka dobra do 200zł?

biker90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

tak jak w temacie jaka dobra korba w cenie do 200 zeta pod 42T i pod 9rz kasetę?

Możliwie jak najtaniej się da proszę! Oglądam i jeszcze raz oglądam i się zdecydować nie umiem

pozdro

Napisano

poluj ma m552 lub 590. Wbrew pozorom 552 jest lepsze bo lżejsze to tak pozagrupówka między deore a slx

Często dyna sysowe są tańsze, a będą bez problemu pasować.

Jest jeszcze octalinkowe m522 jesli waga nie ma aż takeigo znaczenia

http://sklep.kastor-bike.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=221&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=14&vmcchk=1&Itemid=14

Napisano

Tłumaczyłem jak krowie na rowie,ze 10 rzędowe pasują, a są tańsze

Wszystkie te Korby można kupić w wariancie 42t wiec nie wiem o co chodzi z tym 44t

Te same modele są tez na 9 rzędów, ale odpowiednio droższe i za 200zł nie kupisz nic sensownego.

W takim razie zostaje kupienie 9 rzędówki o 2-3 klasy niżej.

Napisano

Nie zmienia to jednak tego, że zintegrowana oś to ok 300gram mniej

Wiem że najlepiej by było kupić m980 z hollowtechiem ale autor tematu szuka jak najtańszej korby z 42 zębami

Napisano

A taki fakt, że przerzutka może nie obsłużyć to już nie ważne jest

Jesli da radę obsłużyć 42T to i da radę z blatem 44T chyba, że to jakiś prechistoryczny model ale taki patent działał nawet z np. starym poczciwym STX-em. Osobiście odradzam a jest to nadal możliwe HT2 i zalecam octalink. W okolicach tej kwoty lub ciut drożej na to mocowanie z naj pozostała chyba tylko M521. Ta Alivio którą proponujesz to bardzo porządny wyrób i nic dużo lepszego nie znajdziesz.

Napisano

Może nie jak najtańszej, ale jak najlepszej do 200 zeta bo do tego jeszcze suport trza kupić przecie.

przy ht2 odpada ksozt octalinka.

Ja za 140zł mam u siebie lekko smiganą m552 i sobie chwalę.

Napisano

A taki fakt, że przerzutka może nie obsłużyć to już nie ważne jest

Jeśli masz na myśli średni wózek, to obsłuży bez najmniejszego problemu :thumbsup:

Mam 44 z przodu i 34 z tyłu

Napisano

Miałem ten suport - 5 sezonów nie grzebany ok 8k na liczniku i poszedł do nowego domu razem z korbą w pełni sprawny.

Widać mam delikatną nogę ale trzeba mieć szczęście ;)

Napisano

Jeszcze jedno pytanie jaki lepszy suport zamiast tego BB-ES25 wybrać? Obecnie taki mam i przy prawie 9kkm już domaga się wymiany, a tak od 4kkm poszczękuje więc nie jestem do końca pewnego tego suportu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...