Skocz do zawartości

[korba] Jaka dobra do 200zł?

biker90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

tak jak w temacie jaka dobra korba w cenie do 200 zeta pod 42T i pod 9rz kasetę?

Możliwie jak najtaniej się da proszę! Oglądam i jeszcze raz oglądam i się zdecydować nie umiem

pozdro

Napisano

poluj ma m552 lub 590. Wbrew pozorom 552 jest lepsze bo lżejsze to tak pozagrupówka między deore a slx

Często dyna sysowe są tańsze, a będą bez problemu pasować.

Jest jeszcze octalinkowe m522 jesli waga nie ma aż takeigo znaczenia

http://sklep.kastor-bike.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=221&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=14&vmcchk=1&Itemid=14

Napisano

Tłumaczyłem jak krowie na rowie,ze 10 rzędowe pasują, a są tańsze

Wszystkie te Korby można kupić w wariancie 42t wiec nie wiem o co chodzi z tym 44t

Te same modele są tez na 9 rzędów, ale odpowiednio droższe i za 200zł nie kupisz nic sensownego.

W takim razie zostaje kupienie 9 rzędówki o 2-3 klasy niżej.

Napisano
  W dniu 28.10.2012 o 10:31, 99tomcat napisał:

Nie zmienia to jednak tego, że zintegrowana oś to ok 300gram mniej

Wiem że najlepiej by było kupić m980 z hollowtechiem ale autor tematu szuka jak najtańszej korby z 42 zębami

Napisano
  W dniu 28.10.2012 o 10:31, biker90 napisał:

A taki fakt, że przerzutka może nie obsłużyć to już nie ważne jest

Jesli da radę obsłużyć 42T to i da radę z blatem 44T chyba, że to jakiś prechistoryczny model ale taki patent działał nawet z np. starym poczciwym STX-em. Osobiście odradzam a jest to nadal możliwe HT2 i zalecam octalink. W okolicach tej kwoty lub ciut drożej na to mocowanie z naj pozostała chyba tylko M521. Ta Alivio którą proponujesz to bardzo porządny wyrób i nic dużo lepszego nie znajdziesz.

Napisano
  W dniu 28.10.2012 o 10:38, biker90 napisał:

Może nie jak najtańszej, ale jak najlepszej do 200 zeta bo do tego jeszcze suport trza kupić przecie.

przy ht2 odpada ksozt octalinka.

Ja za 140zł mam u siebie lekko smiganą m552 i sobie chwalę.

Napisano
  W dniu 28.10.2012 o 10:31, biker90 napisał:

A taki fakt, że przerzutka może nie obsłużyć to już nie ważne jest

Jeśli masz na myśli średni wózek, to obsłuży bez najmniejszego problemu :thumbsup:

Mam 44 z przodu i 34 z tyłu

Napisano

Miałem ten suport - 5 sezonów nie grzebany ok 8k na liczniku i poszedł do nowego domu razem z korbą w pełni sprawny.

Widać mam delikatną nogę ale trzeba mieć szczęście ;)

Napisano

Jeszcze jedno pytanie jaki lepszy suport zamiast tego BB-ES25 wybrać? Obecnie taki mam i przy prawie 9kkm już domaga się wymiany, a tak od 4kkm poszczękuje więc nie jestem do końca pewnego tego suportu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.