Wodzu95 Napisano 18 Października 2012 Napisano 18 Października 2012 Witam Posiadam stery BBB, nie wiem dokładnie jakie. Ramę Dartmoor StreetFigher 2009. Problem jest taki że po ściśnięciu i dokręceniu mam luzy na sterach :/ Wydaje mi się że są niekompletne. http://imageshack.us/scaled/landing/818/dsc00228r.jpg numerem dwa zaznaczyłem pierścień. Jest tylko jeden. Nie powinny być dwa? Przy obu łożyskach ? Pozdrawiam
Fenthin Napisano 18 Października 2012 Napisano 18 Października 2012 Nie, po co? Wystarczy jeden. Może po prostu już przyszedł ich czas?
Wodzu95 Napisano 18 Października 2012 Autor Napisano 18 Października 2012 No może. Ale wszystko jest ok ? Po kolei powkładane ?
alkor Napisano 18 Października 2012 Napisano 18 Października 2012 A może masz za mało podkładek na sterówce i nie da rady ich dobrze skręcić...
jendrzych Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Być może wzrok mnie myli, ale wydaje mi się, że rura sterowa jest gwintowana, co nie jest wskazane przy sterach ahead - powierzchnia styku mostku z rurą jest niewielka i takie też jest tarcie mające utrzymać mostek na rurze. Poza tym gwint może narzynać wspomniany pierścień przez co rura będzie delikatnie poruszać się wewnątrz łożyska sterów. Stąd - moim zdaniem - luzy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.