zecik1983 Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 Witam, Chcę zmienić siodełko na takie do kwoty około 200zł, przeznaczone do MTB. Znalazłem na Allegro takiego Boplighta: SIODEŁKO BOPLIGHT RACE! WROCŁAW SKLEP! (2643238947) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ale niestety nigdzie nie znalazłem żadnych opinii na jego temat. Przeglądnąłem forum i generalnie w tej cenie króluje Selle Italia XO albo C2. Jeśli ktoś używa tego Boplighta będę wdzięczny za jakąś opinię.
Crazyk Napisano 13 Października 2012 Napisano 13 Października 2012 Używałem takiego boplighta bez wyciętej dziury w materiale (w plastiku było wcięcie) i było w miarę ok, ale bez szału, rewelacyjnej wygody to siodło mi nie fundowało. Po ok 2 latach użytkowania siadło trochę na prętach (podgięły się lekko nie wiem dlaczego) a sama skorupa pękła po jednej stronie wyciętej dziury (też nie mam pojęcia nawet kiedy). Aktualnie mam Selle Italia SL XC i jeździ mi się wygodniej niż na bolighcie: http://allegro.pl/selle-italia-sl-xc-siodelko-czarne-2012-okazja-i2707391108.html
ToR Napisano 13 Października 2012 Napisano 13 Października 2012 Ja miałem Boplight Race'a i powiem, że siodełko absolutna deska... twarde i nie amortyzuje NIC. Po 50km miałem dziwnie kwaśną minę Sprzedałem je szybko i teraz jeżdzę już dłuższy czas na Selle Italia SLK i nawet cały dzień w siodle to przyjemność. W drugim rowerze mam Selle Italia SL XC FLOW i też jest dobrze ale nie tak jak na SLK. Ja szczerze nie polecam tego Race'a.
Grand231 Napisano 13 Października 2012 Napisano 13 Października 2012 Ja użytkuje owe siodełko od roku, w rowerze startowym więc mogę co nieco o nim powiedzieć. Otóż w warunkach wyścigowych sprawdza się bardzo dobrze, problem pojawia się przy dużych dystansach np. podczas obozu przygotowawczego do sezonu robiłem na nim przez 10 dni po 140 km dziennie i niestety po obozie pojawiły się otarcia i ból czterech liter. Ogólnie siodełko jak za tą cenę bardzo lekkie, moje waży niecałe 200 g. Wcześniej używałem WTB Pure V, było wygodniejsze ale też o wiele cięższe prawie 150 g, obecnie nie planuje zmiany siodła bo Boplight wystarcza a przecież w rowerze używanym tylko race day only spisuje się więc po co zmieniać.
zecik1983 Napisano 16 Października 2012 Autor Napisano 16 Października 2012 Dziękuje wszystkim za opinie. Mam tylko jeden rower, na którym raczej jeżdżę niż startuję więc na razie się wstrzymam z zakupem Race'a, a spróbuję znaleźć coś wygodniejszego. Selle Italia SLK ma sporo pozytywnych opinii, wygląda super i zapewne można go gdzieś namacalnie poznać w przeciwieństwie do Boplighta, który jest dostępny tylko przez neta. Tylko ta cena :-) Ale może jakaś okazja się trafi przez zimę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.