BaumaX Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Witam kupiłem niedawno rame Dartmoor Hornet 2012 i mam problem ze sterami Tapered (34mm/49,57mm). Nigdzie nie moge takich znaleśc. Stery będa pracowac na widelcu Dartmor Cromax 1-1/8 Prosze o pomoc, w kwocie do 150 zł. Dziękuję za pomoc.
stpman Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 http://dartmoor.pl/h...are/stery/flash Przyjemność znalezienia ich w jakimś sklepie pozostawiam Tobie. Swoją drogą dawanie sztywnego stalowego widelca do ramy z alu, w dodatku przeznaczonej do enduro to poroniony pomysł. Do czego ma ten rower służyć? Bo jeśli do streetu to na rynku jest sporo ram przeznaczonych właśnie do streetu. Swoją drogą obawiam się, że skopiesz geometrię tej ramy...
BaumaX Napisano 8 Października 2012 Autor Napisano 8 Października 2012 No wiesz jestem początkujący więc nie oczekuj odemnie osiagów Sam Hill'a i nie stac mnie na zakup teraz nowego amora, ale thx za przestroge postaram się dorobic go przez zimę MARZOCCHI 66 RCV 2010r jak bedzie jeszcze promocja . A odnośnie tych sterów to na pewno bedą pasować ??? Łożysko górnej miski: 41x30 a w Hornecie 34 mm. Obecnie mam kupione Dartmoor Dive i jest problem.
stpman Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Te stery o których piszesz powinny teoretycznie pasować. Więc pytanie dlaczego nie pasują? Co do widelca to zważ na to, że Hornet może współpracować z widelcami od 100mm do 150mm. I nie jest to bynajmniej widzimisię producenta. Wsadzanie tam sztywnego widelca, albo widelca o większym skoku zwyczajnie może doprowadzić do pęknięcia ramy i gwarancja tu nie pomoże. I generalnie ze względu na inne właściwości stali i aluminium nie daje się sztywnych widelców, sporo już alu ram w ten sposób złamano
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.