Skocz do zawartości

Biria Club

mono

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ale Ci z cykrosportu to jak dla mnie skiepscili.... rany ona wyglada beznadziejnie u nich. Siodlo od skladaka, mostek w gore ... BLE !

Biria ultimate zasluguje na deseczke do XC i mostek 0 stopni, oraz na osprzet nie gorszy niz Deore :) Autentycznie, Biria Ultimate to taka rama ze to az nie przystoi do niej pakowac Suntoura za 170zl :)

Mysle ze ta ramka spokojnie wytrzyma 100kg, a wyglad na pewno Cie nie zawiedzie. Bo powiem tylko ze ten z Cykrosport to kaszana.

Biria Ultimate powinna wygladac tak:

http://www.mono.webd.pl/morph/2a.jpg

http://www.mono.webd.pl/IMG_0021.JPG

Napisano

Faktycznie Wasze Ultimate'y piękne są. Dzięki za wszystkie uwagi, jeszcze mam chwilkę na decyzję, jak kupię się pochwalę rzecz jasna, jakaś fota może bojowa :028:

Mam tylko nadzieję, że jeśli nie kupię Birii nie rozjedziecie mnie kiedyś w lesie 'przypadkiem'

Kuzbein pozdrawia

Napisano

spoko spoko, nikt nie jest wrogo nastawiony, najlepiej zebys kupil to co uwazasz ze bedzie dla Ciebie najlepsze i byl z tego zadowolony B)

Napisano

Jasne. Chociaż rowery agresywne to właściciele łagodni i sympatyczni :(

Życze udanych zakupów ! :]

Napisano

Mam pytanie do użytkowników rowerów Biria, co sadzicie o tych ramach, czyli która rama z Birii bedzia najlepsza do XC/MTB i czy jest to dobra rama na której mozna sie poscigać juz na większych wyścigach?

Napisano

Mam pytanie do urzytkowników rowerów Biria, co sadzicie o tych ramach, czyli która rama z Birii bedzia najlepsza do XC/MTB i czy jest to dobra rama na której mozna sie poscigać juz na większych wyścigach?

Ja lubie swoją Ultimate. Ale myśle że RS PRO będzie do wyścigów lepsza.

Napisano

witam :)

nie wiem jak ultimate, ale rs'ki to chyba trochę nazbyt cieżkie... lżejsza będzie na pewno MXM ramka mtb, ze sportową geometrią Birii zachowaną :P

ale i tak lubię moją 'tankietkę', choć niewiem ile sportowca we mnie zostało po ostatnim MTB Gdynia ;)

Napisano

Prawdę powiedziawszy, to RS PRO jest ciężka, ale naliczyłem z kolegą na sobotnim wyścigu w Gdyni podajże 8-9 rowerów na tych ramkach. Także ścigać się da. Na Ultimate też śmiga jeden gość z Gdyni i jeden chłopak gdzieś z okolic 3miasta i to całkiem nieźle. Jeśli jesteś maniakiem lekkości to te ramki nie są dla Ciebie, ale jeśli stawiasz na trwałość to chyba nie da się ich skatować :)

Napisano

MCT - Zrób troche zdjęć kolsi na Ultimate :> i na RSkach. Bo ciekaw jestem jak inni te ramki wyposażają. Z góry dzięki

Napisano

Dobra... a czy ktos mozę sypnac liczbami bo dla jednego dużo to 20kg. :) a dla innego 1,7kg. wiec która rama jest nalepsza Birii i w jakeij jest cenie i jaka jest jej waga? Z góry wielkie dzięki

Napisano

Biria Ultimate o ile dobrze pamiętam waży 2019g (z czego 16 hak przerzutki) można dostać już od 399 zł :]

Biria RS PRO nie dokładnie wiem ale ok 2000g cenowo już od 350 zł

Co myslicie nad uruchomieniem takiego micro-seriwsu (klubu uzytkownikow ram i rowerow Biria :) ?) Fajnie byloby zgromadzic uzytkownikow z calej polski, moze z naszych miast, a nie tylko z tego forum ?

Co myslicie ?

Napisano

Jestem za :angry2:

Tylko trzeba znaleźć chętnego, który to zrobi :033:

Co do zdjęc, akurat tak się złożyło, że nie zabrałem ze sobą aparatu, może następnym razem popełnie kilka zdjęć rowerom rywali :) A tak poważnie to można znaleźć praktycznie wszystko zamontowane na tych ramkach. No powiedzmy do poziomu XT. Mój kolega z "Niedźwiednika" ma w swojej ramce właśnie korbę XT, reszta to LX, amor Marzoch EXR (czy jakoś tak). Na stronie cyclosportu można zobaczyć sporo zdjęć różnych konfiguracji ram BIRIi z różnym osprzetem. Jakiś czas temu, jak byłem u nich, mieli zmontowany na ramie RS PRO rowerek na pełnym LX'ie z tarczówkami na kołach MAVICa. Popielato-czarna rama prezentowała się znakomicie :)

Napisano

Aż mi głupio, że się nie zgadaliśmy na tym mtb w Gdyni :033: Ale tak jakoś... A swoją drogą to dlaczego tyle Birii tam bylo a tylko my jestesmy na forum... Gdzie są inni użytkownicy Ultimate i RS'ek ?? :angry2:

Napisano

Aż mi głupio, że się nie zgadaliśmy na tym mtb w Gdyni :P Ale tak jakoś... A swoją drogą to dlaczego tyle Birii tam bylo a tylko my jestesmy na forum... Gdzie są inni użytkownicy Ultimate i RS'ek ?? :D

Na wyścigu w Chyloni, w czasie tych opadów, starałem się zagadywać wszystkich uczestników na Biriach, jednakże wykończenie fizyczne i pewnie psychiczne pytanych przeze mnie ludzi było tak duże, że mało kto miał ochotę ze mną rozmawiać :D I wcale im się nie dziwię. Tym razem przyjechałem na godzinę przed startem, zapisałem się, pojechałem na objazd trasy, potem musiałem pogadać ze wszystkimi znajomymi i już właściwie był start. Może następnym razem :P

Napisano

Ja zrobie jakąś lajtową wersję stronki dla klubu - to nie ma problemu - w końcu tym na życie zarabiam :)

Napisano

Dla chętnych... jeśli macie czas przejrzeć całą galerię z wyścigu MTB w Orłowie, do której linka podawał Sjon , oprócz Biri mojej, Sjona, znajdziecie jeszcze co najmniej trzy ramki w tym jedną czarną Ultimate :)

Napisano

Nie ma całego roweru, Biria sprzedaje tylko ramy takie. A to co sobie do niego wpakujesz to zależy od Ciebie :)

100 post :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...